ΑρχικήinetΕφαρμογές “Designed for Families” από τη Google

Εφαρμογές “Designed for Families” από τη Google

google

Η Google θέλοντας να έρθει πιο κοντά στην οικιακή χρήση των υπηρεσιών της και να βοηθήσει τους γονείς να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία με την ονομασία Designed For Families, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Gοogle Store θα μπορεί να προτείνει στους χρήστες τις βέλτιστες εφαρμογές και παιχνίδια, τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν μαζί με τις οικογένειες τους. Οι εφαρμογές αυτές και τα παιχνίδια , θα πρέπει να ακολουθούν ορισμένα guidelines της εταιρείας και θα βρίσκονται σε ειδική κατηγορία, ώστε τα μέλη να μπορούν να βρουν περιεχόμενο κατάλληλο για παιδιά.

Η Gοogle ήδη έχει ανακοινώσει τα πρότυπα τα οποία πρέπει να ακολουθούν οι εφαρμογές στην οικογενειακή κατηγορία και εκείνες που πρέπει να πάρουν έγκριση, πρέπει να έχουν σήμανση ESRB (Entertainment Software Rating Board), “Everyone” ή “Everyone 10+”.

Η διαδικασία έγκριση θα είναι η γνωστή και οι developers θα μπορούν να υποβάλλουν τις δημιουργίες τους για τη κατηγορία αυτή, προς έγκριση με το γνωστό τρόπο. Μάλιστα σύμφωνα με τη Google, οι developers των οικογενειακών εφαρμογών, θα έχουν το προνόμιο ότι οι δημιουργίες τους σε αυτή τη κατηγορία, θα έχουν αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η εταιρεία έχει σκοπό να ξεκινήσει τη λειτουργία της κατηγορίας στο Play Store , μόλις έχει αρκετό περιεχόμενο για να προσφέρει στα μέλη, και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θέλει να ανταγωνιστεί τη αντίστοιχη κατηγορία οικογενειακών εφαρμογών της Apple, το Kids Section.

Οι εφαρμογές αυτές δε θα επιτρέπεται να περιέχουν πολλές διαφημίσεις, αλλά θα διατίθεται μόνο μία θέση για διαφήμιση σε κάθε σελίδα της εφαρμογής, με την προϋπόθεση ότι θα ξεχωρίζει από το άλλο περιεχόμενο.

Πρόσφατα αντίστοιχο section ξεκίνησε και το YouTube, με το YouTube kids, στο οποίο οι γονείς μπορούσαν να βρουν περιεχόμενο κατάλληλο για παιδιά. Αμέσως όμως δέχτηκε πολλά παράπονα ότι προωθούσαν πάρα πολλές διαφημίσεις ακόμη και στη κατηγορία αυτή, κάτι το οποίο σίγουρα η Goοgle θέλει να αποφύγει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS