ΑρχικήsecurityiPhone fingerprint scanner: γιατί να μην το χρησιμοποιείτε

iPhone fingerprint scanner: γιατί να μην το χρησιμοποιείτε

Ένας λόγος για να μην χρησιμοποιείτε τον iPhone fingerprint scanner

Χρειάζεστε έναν  λόγο για να μην προστατεύετε το smartphone σας με iPhone fingerprint scanner; Ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου έχει βγάλει εντολή για την αστυνομία να μπορεί να απαιτήσει από τους υπόπτους να ξεκλειδώσουν την συσκευή τους με το δακτυλικό αποτύπωμά τους, αλλά δεν μπορούν αν αυτή προστατεύται με passcode. Όταν θέλετε να κρατήσετε τις πληροφορίες μακρυά από την αστυνομία, ίσως  είναι καλύτερο να στηριχθείτε σε τέσσερα αριθμητικά ψηφία παρά σε ένα φυσικό στοιχείο.

Η απόφαση του δικαστή βασίστηκε στην ιδέα ότι «το να δίνεις στην αστυνομία ένα δακτυλικό αποτύπωμα είναι παρεμφερές με την παροχή δείγματος DNA ή γραφής, τα οποία είναι νόμιμα», ο Pilot από την Virginian αναφέρει στην έκθεσή του σχετικά με την απόφαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνο ενός υπόπτου μπορεί να γίνει accessed με ένα μόνο δακτυλικό αποτύπωμα — κάποια λογισμικά απαιτούν και  πρόσθετο passcode για να ανοιχτούν — αλλά σημαίνει ότι ένα iPhone θα μπορούσε να «ξεγυμνωθεί» μπροστά στον νόμο, εάν ο ιδιοκτήτης του στηρίζεται μόνο στο χαρακτηριστικό γνώρισμα TouchID.

iPhone fingerprint scanner
Οι iPhone fingerprint scanner είναι «απαίσια» κατάλληλοι, τουλάχιστον όταν λειτουργούν. Είναι  ευκολότερο με αυτούς να αγοράσεις ψηφιακά αγαθά, να ασφαλίσεις τις πληροφορίες με το μοναδικό αυτό αναγνωριστικό στοιχείο, και να πληρώσεις για αγαθά ή υπηρεσίες χωρίς να πρέπει να έχεις πρόσβαση σε ένα πορτοφόλι. Αλλά έχει επίσης και τα ρίσκα ασφαλείας του.

Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να αλλάξουν. Είναι ανησυχητικό, και οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να θυμηθούν έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτονται ακόμα κι αν προσπάθησουν. Αλλά οι κωδικοί δεν είναι αμετάβλητοι. Μπορεί ένας χρήστης να αλλάξει κατευθείαν τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιεί στο Twitter, στο Facebook, και σε άλλες υπηρεσίες — μπορεί η διαδικασία να διαρκεί αρκετή ώρα, αλλά τα εργαλεία όπως το 1Password ή το Dashlane το καθιστούν εύκολο. Υπάρχει η σοβαρή υποψία ότι θα έρθει η στιγμή που παρόμοια εργαλεία θα μπορούν εξίσου εύκολα να αλλάξουν ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

Είναι θέμα χρόνου προτού για να βρει κάποιος έναν τρόπο να εξαπατήσει τις βιομετρικές πληροφορίες και τον iPhone fingerprint scanner. Τι θα πρέπει να κάνουν τότε οι χρήστες όταν αυτό τελικά συμβεί; Τίποτα δεν είναι ασφαλές στη σύγχρονη εποχή Internet — αυτό είναι σαφές λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραβιάσεις στοιχείων που έχουν αναφερθεί τον περασμένο χρόνο — και είναι ανόητο να αναμένεται κάτι διαφορετικό επειδή περιλαμβάνονται  τα δακτυλικά μας αποτυπώματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS