ΑρχικήinetGoogle Quic Protocol για γρηγορότερο Internet

Google Quic Protocol για γρηγορότερο Internet

Τον Ιούνιο του 2013, η Google ανακοίνωσε το πειραματικό project Quic, από το Quιck UDP Internet Connections,που είχε σαν στόχο να επιταχύνει τις συνδέσεις στο web. Η εταιρεία σήμερα δήλωσε ότι κατάφερε να ενισχύσει την κυκλοφορία των servers της που χρησιμοποιούν το Quιck UDP Internet Connections και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Αντί να χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα του Internet TCP και TLS, το Quιck μπορεί να μειώσει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας και του buffering διότι απαιτεί λιγότερες συνομιλίες μεταξύ των πελατών και του διακομιστή.

Quick-UDP-Internet-Connections-quic-min

Ποιο είναι το μυστικό;

Το νέο πρωτόκολλο καθιερώνει τη σύνδεση της χαμηλότερης λανθάνουσας κατάστασης, ιδιαίτερα για συσκευές που συνδέονται σε ένα συγκεκριμένο web server ή μια υπηρεσία που είχαν συνδεθεί κατά το παρελθόν, αναφέρει η Google:
Ο συνήθης τρόπος για να κάνουμε μια ασφαλή περιήγηση στο Web ήταν να περάσουμε όλες τις επικοινωνίες μέσω των TCP + TLS, κάτι που απαιτεί 2 έως 3 ταξίδια μηνυμάτων από και προς ένα διακομιστή για να δημιουργηθεί μια ασφαλή σύνδεση πριν το πρόγραμμα περιήγησης ζητήσει την πραγματική ιστοσελίδα.

Το νέο πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όταν ένας πελάτης (client) έχει μιλήσει τουλάχιστον μια φορά με ένα συγκεκριμένο διακομιστή από πριν, να μπορεί να αρχίσει την αποστολή δεδομένων χωρίς ταξίδια μετ “επιστροφής, γεγονός που κάνει τις ιστοσελίδες να φορτώνονται πολύ πιο γρήγορα.

 

Η Google αναφέρει ότι περίπου το 50% του συνόλου των αιτήσεων από το Chrome στους διακομιστές της Google εξυπηρετούνται με Quιck , με αποτέλεσμα την ταχύτερη φόρτωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.
Η απώλεια δεδομένων απ΄το νέο πρωτόκολλο φέρεται να είναι πολύ μικρότερη από ο,τι προβλέπει το πρωτόκολλο TCP: Η Google σημειώνει ότι οι χρήστες του YouTube αναφέρουν 30% λιγότερο rebuffering όταν κάνουν streaming βίντεο και υπάρχουν διαταραχές στη σύνδεση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προτείνει, να γίνει το Quιck UDP Internet Connections, επίσημο πρότυπο του web στο μέλλον, καθώς συνεχίζει το πείραμα της, πραγματοποιώντας, επιπρόσθετες βελτιώσεις.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS