ΑρχικήsecurityΈφηβοι, ύποπτοι για επιθέσεις hacking σε ιστοσελίδες εφημερίδων

Έφηβοι, ύποπτοι για επιθέσεις hacking σε ιστοσελίδες εφημερίδων

hacking

Δύο έφηβοι οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για hacking στις ιστοσελίδες γαλλικών και ολλανδικών εφημερίδων την περασμένη εβδομάδα, θα περνούσαν από ακρόαση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στις 17 Απριλίου.

Οι ιστοσελίδες των Le Soir, La Libre Belgique, Darniere Heure, η ομάδα του Sudpresse, οι γαλλικές περιφερειακές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και των La Voix du Nord, και Union de Reims και l’ Ardennai, απενεργοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των στοχευμένων επιθέσεων hacking.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, σε πέντε χρόνια φυλάκισης θα πρέπει να καταδικαστούν οι δύο έφηβοι, αν ο εισαγγελέας αποφασίσει την ενοχή τους. Θα πρέπει επίσης να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ καθώς και να αντισταθμίσουν τις ζημιές που προξένησαν.

Σε μια δήλωση που έκαναν οι εισαγγελείς στις Βρυξέλλες, ανέφεραν πως η περιφερειακή μονάδα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφερε να εντοπίσει τους δύο εφήβους, που βρίσκονταν πίσω απ’ τις επιθέσεις hacking της Κυριακής και της Δευτέρας, και είναι δεκαέξι και δεκαοκτώ ετών αντίστοιχα.

Η παραβίαση, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ, ανάγκασε την εφημερίδα Le Soir να κλείσει την ιστοσελίδα της για αρκετές ώρες.

Η βελγική ομάδα των ΜΜΕ Rossel και η ομάδα IMP κατέθεσαν καταγγελία στις αρχές. Οι αρχές διενέργησαν την απαραίτητη έρευνα και κάποιες εφόδους και ανακάλυψαν μια διεύθυνση που συνδέονταν με τις επιθέσεις.

Έπειτα ο ανακριτής διερεύνησε την υπόθεση και οι αρχές δήλωσαν πως οι έρευνες δεν σταματούν εδώ αλλά θα γίνει κι άλλη προσπάθεια για πιθανή εμπλοκή και τρίτων στην υπόθεση.

Ένα βίντεο που βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας από ανώνυμη βελγική ομάδα, περιγράφει τον έναν απ’ τους δύο εφήβους σαν έναν νέο που διαμένει στο Βέλγιο και αρέσκεται να παίζει παιχνίδια. Η ομάδα, που φέρεται να είναι ομάδα hacker, διευκρίνισε πως μοιράστηκε τα στοιχεία με την αστυνομία για να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS