ΑρχικήinetΙρλανδέζικη νομοθεσία στο Twitter

Ιρλανδέζικη νομοθεσία στο Twitter

twitter

Από τον επόμενο μήνα, το Twitter, θα αλλάξει τους όρους χρήσης και τη πολιτική προστασίας δεδομένων των χρηστών του, έτσι ώστε οι χρήστες που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, να καλύπτονται από την Ιρλανδέζικη νομοθεσία. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται εντός των ΗΠΑ, θα συνεχίσουν να υπόκεινται στη γνωστή νομοθεσία προστασίας δεδομένων που ισχύει στη χώρα.

Οι αλλαγή αυτή θα αφορά τη κεντρική υπηρεσία του Twitter, καθώς και το Periscope και το Digits, αναφέρει το social site, που όπως ισχυρίζεται βάσει στατιστικών το 77% των 288 εκατομμύρια χρηστών, βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ.

Οι Irish Times αναφέρουν ότι η Επιτροπή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας, ενημερώθηκε τη τελευταία στιγμή για την αλλαγή αυτή και θα ξεκινήσει σύντομα τις συζητήσεις πάνω στα νέα σχέδια του δημοφιλούς website.

Ήδη πολλές εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ εδρεύουν στην Ιρλανδία, με τη Microsoft μάλιστα να βρίσκεται σε διαμάχη με τις Αμερικανικές αρχές, οι οποίες θέλουν  να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών τα οποία βρίσκονται στα datacenters της εταιρείας, στην Ιρλανδία.

Η Ευρώπη γενικά βρίσκεται στο στάδιο αλλαγής των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Internet, θέλοντας να τεθούν σε ισχύ σε όλες τις επιχειρήσεις οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όσες από αυτές δραστηριοποιούνται εντός της Ένωσης, ανεξάρτητα με το που βρίσκεται η έδρα των website και των εταιρειών αυτών.

Τον περασμένο μήνα, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι τα Υπουργεία της ΕΕ συμφωνήσαν να επιτρέψουν σε οποιαδήποτε ρυθμιστική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να παραπέμπει τις διάφορες υποθέσεις σε ένα Συμβούλιο που θα αποτελείται από 28 νομοθέτες της ΕΕ. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των websites και των εταιρειών, οι οποίες προφανώς και θέλουν οι υποθέσεις να λύνονται με βάση τη νομοθεσία της χώρας στην οποία προκύπτουν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS