ΑρχικήinetFacebook: Oι 5 λόγοι που αλλάζει

Facebook: Oι 5 λόγοι που αλλάζει

Facebook: Oι 5 λόγοι που αλλάζει

Είναι γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την έναρξη του Facebook. Όπως είναι αναμενόμενο, η χρήση των χρηστών αλλάζει με τον καιρό, καθώς πλέον υπάρχουν πολλά εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα.

Ποιες είναι όμως σήμερα οι τάσεις στην συμπεριφορά των χρηστών;

 

1. Διαφοροποιούνται οι συμπεριφορές

Κανένας πλέον δεν βλέπει το Facebook σαν μονόδρομο. Κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram και το WhatsApp προσελκύουν κόσμο όπου επιλέγουν να μοιράσουν εκεί τις φωτογραφίες τους ή να κάνουν chat αντίστοιχα. Οι χρήστες όμως, δεν εγκαταλείπουν το FaceΒοοk , γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

image1_InstagramandWhatsapp_

 

2. Το Facebook γεμίζει…τον χρόνο μας

Το FaceΒοοk έχει τους καλύτερους χρόνους παραμονής μεταξύ των κοινωνικών δικτύων, με το 56% των ενεργών χρηστών, να το επισκέπτονται περισσότερο από μια φορά την ημέρα. Την ίδια στιγμή, οι μισοί από τους ενεργούς χρήστες λένε ότι βρίσκονται στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να γεμίσουν το χρόνο τους. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι, ένας σεβαστός αριθμός χρηστών FaceΒοοk το επισκέπτονται για να αποσπάσουν την προσοχή τους ή για να διασκεδάσουν, ή απλά, επειδή τους έχει γίνει συνήθεια.

image2-521x480

 

3. Facebookers: κολλημένοι με το “Like”

Το FaceΒοοk έχει γίνει πλέον το μέρος όπου αυτό που κάνουμε κατά κόρον είναι “like” και σχολιασμό στα posts των άλλων χρηστών, παρά να αναρτούμε δικό μας υλικό.

image3-442x480

 

4. Οι έφηβοι δεν είναι οι μεγαλύτεροι fans του FaceΒοοk

Σύμφωνα με έρευνα, οι έφηβοι θεωρούν ότι το FaceΒοοk έχει καταντήσει βαρετό. Επιπλέον, οι έφηβοι είναι απίθανο να αναφέρουν ότι περνούν λιγότερο χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα σε σχέση με το παρελθόν. Επομένως, ναι μεν παραμένουν “social animals”, απλά το FaceΒοοk δεν είναι το social network που… τους ιντριγκάρει!

image4-505x480

 

5. Mobile rules

Απ’ ότι φαίνεται, η χρήση του FaceΒοοk γίνεται περισσότερο μέσω υπολογιστών και laptops παρά μέσω κινητών συσκευών. Οι τάσεις όμως που επικρατούν είναι αρκετά σαφείς: κάθε τρίμηνο, ου υπολογιστές βιώνουν μια πτώση σε αντίθεση με τα κινητά που συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία. Ο συνδυασμός χρήσης smartphone και πλοήγησης στο web μέσω αυτών, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο προμηνύοντας ότι τα ποσοστά χρήσης του FaceΒοοk από κινητές συσκευές θα αυξηθούν.

image5-541x480

 

Πηγή: socialmedialife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS