ΑρχικήsecurityUSA: Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για το Cyber Security

USA: Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για το Cyber Security

USA: Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για το Cyber Security

Ενώ ο Snowden συνεχίζει να διαθέτει πληροφορίες για τις κατασκοπευτικές δράσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το Κογκρέσο ετοιμάζεται να περάσει νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (Cyber Security) που υποτίθεται ότι μπορεί να σταματήσει το κύμα των παραβιάσεων από hackers στις αμερικανικές εταιρείες.

Φυσικά φαίνεται να αγνοεί παντελώς τις διαμαρτυρίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις ατομικές ελευθερίες.

Cyber Security

Την Τετάρτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε (307-116) για να περάσει το νόμο Protecting Cyber Networks Act, ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί να καταστήσει δυνατή την ανταλλαγή δεδομένων για απειλές ασφάλειας του κυβερνοχώρου (Cyber Security threats) μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών.

Αυτό το νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σαν ανοσοποιητικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο, ενάντια στις επιθέσεις από hackers, επιτρέποντας στις εταιρείες να προειδοποιούν η μία την άλλη μέσω της κυβέρνησης, σχετικά με τα εργαλεία και τις τεχνικές των επιτιθέμενων.

Οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων, αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο απειλεί να ανοίξει ένα νέο κανάλι χωρίς επιστροφή για την επιτήρηση των Αμερικανών πολιτών (και όχι μόνο). Με την χορήγηση αδειών παρακολούθησης, οι εταιρείες ουσιαστικά αποκτούν νομική ασυλία για να μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους με τους κρατικούς φορείς που περιλαμβάνουν και την NSA.

νομοσχέδιο για το Cyber Security

«Το PCNA θα αυξήσει σημαντικά την πρόσβαση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) σε προσωπικές πληροφορίες, και θα εξουσιοδοτήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για χιλιάδες άλλους σκοπούς άσχετους με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (Cyber Security) ,» αναφέρει ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από 55 ομάδες των πολιτικών ελευθεριών και εμπειρογνώμονες της ασφάλειας πληροφοριών. Στις ομάδες που υπέγραψαν συμπεριλαμβάνονται οι: American Civil Liberties Union, Electronic Frontier Foundation, Freedom of the Press Foundation, Human Rights Watch και πολλές άλλες.

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων δύο ετών σχετικά με τις καταχρήσεις της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών και των αρχών εποπτείας στο πεδίο της συλλογής και χρήσης των ατομικών πληροφοριών από τον Snowden, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση υπερβαίνει τον νόμο, ιδιαίτερα όταν η γλώσσα του νόμου δεν είναι σαφής,»

Το [ΡΟΝΑ] αποτυγχάνει να παρέχει ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής ή επαρκή σαφήνεια σχετικά με το πως μπορούν να ληφθούν μέτρα, ποιες πληροφορίες μπορούν να μοιραστούν, και πώς οι πληροφορίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση.»

Οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων δεν έχουν παραιτηθεί και ζητούν από την κυβέρνηση Obama, να θέσει προεδρικό βέτο, σύμφωνα με αυτά που είχε υποσχεθεί στην εποχή του Snowden.

Εμφανίστηκε μάλιστα μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζεται StopCyberspying.com που ζητάει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να επανεξετάσει τα νομοσχέδια PCNA, CISA ή και κάθε άλλο νομοσχέδιο που απειλεί να διευρύνει την επιτήρηση στο internet.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS