ΑρχικήinetIBM: Νέα καταγραφή πτώσης των εσόδων της

IBM: Νέα καταγραφή πτώσης των εσόδων της

Πτώση 12% στα έσοδά της κατέγραψε η International Business Machines Corp (IBM) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία τεχνολογίας.

Η νέα αυτή κάμψη στα έσοδα της εταιρείας προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους επενδυτές, καθώς είναι το 12ο συνεχές τρίμηνο κατά το οποίο καταγράφεται πτώση. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ανάλογη κάμψη παρουσιάζει και η αξία της μετοχής της ΙΒΜ.

IBM: Νέα καταγραφή πτώσης των εσόδων της

Η συρρίκνωση των εσόδων της ΙΒΜ, της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, οφείλεται κυρίως στην απόφασή της να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη λογισμικού ασφαλείας και τις υπηρεσίες cloud και να παραμερίσει λιγότερο επικερδή κομμάτια της, όπως οι προσωπικοί υπολογιστές, οι ταμειακές μηχανές και οι low-end servers. Ωστόσο, οι νέοι τομείς στους οποίους έχει επικεντρωθεί η εταιρεία έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να καλύψουν τις απώλειες στα έσοδα.

Τα καθαρά κέρδη του α’ τριμήνου, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 2,33 δισεκατομμύρια δολάρια από 2,38 δισεκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μείωση καταγράφηκε επίσης στα συνολικά έσοδα της εταιρείας καθώς έφτασαν τα 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της ΙΒΜ ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,91 δολάρια, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας δεν θα ξεπερνούσαν τα 2,80 δολάρια.

 

Πηγή: nooz.gr/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS