ΑρχικήsecurityΜεγαλύτερη ασφάλεια στο Office 365 από τη Microsoft

Μεγαλύτερη ασφάλεια στο Office 365 από τη Microsoft

office 365

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των εταιρειών στη χρήση υπηρεσιών cloud, όπως για παράδειγμα η υπηρεσία του Office 365, είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε αυτού του τύπου υπηρεσίες. Ειδικά για επιχειρήσεις που έχουν in-house servers, είναι αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες τρίτων και να εμπιστευτούν τα ευαίσθητα δεδομένα τους.

Η δυσκολία εμπιστοσύνης σε τέτοιες υπηρεσίες έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά το περιστατικό με τον Snowden, το οποίο ενίσχυσε το φόβο διαρροής δεδομένων. Για τις επιχειρήσεις με in-house servers, είναι σχετικά εύκολο να ελέγχουν και να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους, αλλά όταν τα δεδομένα είναι σε ένα απομακρυσμένο μέρος, δεν είναι καθόλου απλό να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι κάποιος υπάλληλος από εκεί, μπορεί να κλέψει δεδομένα και να τα πουλήσει σε ανταγωνιστές με σκοπό το κέρδος.

Η Microsoft, η οποία μεταφέρει τους πελάτες της, από το Exchange και το SharePoint στο Office 365 και αφετέρου θέλει να διαβεβαιώσει τους πελάτες της για την ασφάλεια των ευαίσθητων δεδομένων τους, ανακοίνωσε τις τελευταίες προσθήκες ασφαλείας στην υπηρεσία, οι οποίες αφορούν τις πληρωτέες υπηρεσίες Office 365 και Microsoft Azure. 

Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν βελτιώσεις κρυπτογράφησης για το Office 365. Τα email μέχρι στιγμής αποθηκεύονται κρυπτογραφημένους δίσκους BitLocker. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Microsoft αναφέρει ότι θα εφαρμόσει μεθόδους κρυπτογράφησης και ανά επίπεδο περιεχομένου, έτσι ώστε τα ευαίσθητα δεδομένα να προστατεύονται ακόμα κι αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο του δίσκου, που μπορεί να μην είναι κρυπτογραφημένο. 

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό του Office 365, θα είναι το Customer Lockbox, με το οποίο διαβεβαιώνει η εταιρεία τους πελάτες της για την ασφάλεια των δεδομένων τους. σχετικά με την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS