ΑρχικήinetBitTorrent Inc.: Μαζικές απολύσεις και μεγάλες περικοπές

BitTorrent Inc.: Μαζικές απολύσεις και μεγάλες περικοπές

Περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού της στις ΗΠΑ απέλυσε την περασμένη Πέμπτη η BitTorrent Inc., η εταιρεία πίσω από τις δημοφιλείς εφαρμογές μTorrent και Sync.

Πηγή κοντά στην εταιρεία ενημέρωσε το TorrentFreak ότι τερματίστηκαν τα συμβόλαια τουλάχιστον 45 υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, τα γραφεία στο Μινσκ επιφορτίστηκαν με περισσότερες εργασίες.

BitTorrent

Τα τελευταία χρόνια η BitTorrent Inc. μεγάλωνε με γρήγορους ρυθμούς, κι ως αποτέλεσμα προσελάμβανε υπαλλήλους για τη στελέχωση θέσεων σε διάφορα τμήματα της εταιρείας.

Την Πέμπτη, μολαταύτα, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για απολύσεις δεκάδων υπαλλήλων, αρχικά χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Την Παρασκευή ήλθε η επιβεβαίωση από δύο διαφορετικές πηγές, με τη μία εξ αυτών να είναι πρώην υπάλληλος της εταιρείας.

“Περίπου 40 με 45 άνθρωποι μόλις απολύθηκαν κι αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στις ΗΠΑ”, αποκάλυψε μία από τις πηγές. Η άλλη πηγή μίλησε για απόλυση του ενός τρίτου από ένα σύνολο περίπου 150 υπαλλήλων, όλοι τους στις ΗΠΑ.

“Το διαφημιστικό τμήμα δέχτηκε μεγάλες περικοπές, όπως και άλλα τμήματα. Στους προγραμματιστές στο Μινσκ ανατέθηκαν περισσότερες εργασίες. Όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, μόνο ένα διοικητικό στέλεχος απολύθηκε”, είπε στο TorrentFreak πηγή μέσα από την εταιρεία.

Σε σχόλιο στο Buzzfeed, εκπρόσωπος της BitTorrent Inc. επιχείρησε να παρουσιάσει μία κατά το δυνατόν θετική εικόνα για τις εξελίξεις: “Πρόσφατα, στο πλαίσιο μιας τυπικής αξιολόγησης της επιχείρησης, προχωρήσαμε σε αναδιοργάνωση πόρων. Το αποτέλεσμα ήταν να αναχωρήσουν ορισμένοι υπάλληλοι, η εταιρεία ωστόσο παραμένει υγιής, κερδοφόρα και μεγαλώνει.”

Όμως πηγή κοντά στην εταιρεία περιέγραψε μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα.

Σκοπός τους είναι να εξοικονομήσουν χρήματα και να επιχειρήσουν να φέρουν ξανά την εταιρεία στο δρόμο της κερδοφορίας, αφού αύξησαν το προσωπικό πολύ γρήγορα βασιζόμενοι σε μη ρεαλιστικές προβλέψεις για τα έσοδα. Το ηθικό, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι εξαιρετικά χαμηλό αυτή τη στιγμή,” σχολίασε χαρακτηριστικά ή πηγή.

Ο Christian Averill, προσφάτως προηγμένος στη θέση του αντιπροέδρου της BitTorrent Inc., τόνισε ότι οι προσπάθειές του εστιάζονται στη στήριξη brands όπως τα Bundle και Sync.

Στο μεταξύ, οι βασικές πηγές εσόδων για την εταιρεία παραμένουν οι μTorrent και BitTorrentclients.

 

Πηγή: deltahacker.gr/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS