ΑρχικήsecurityFBI προς όλες τις αερογραμμές: Να είστε σε επιφυλακή για hackers

FBI προς όλες τις αερογραμμές: Να είστε σε επιφυλακή για hackers

Σε απάντηση στις αναφορές και τις εκθέσεις του πρόσφατου γεγονότος των United Airlines, το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) έχει ανακοινώσει μια προειδοποίηση σε όλες τις αερογραμμές να είναι σε επιφυλακή για τους hackers. Ακολουθεί ένα tweet εν ώρα πτήσης από τον Chris Roberts, έναν υπέρ χάκερ και ιδρυτή του One World Labs.

FBI προς όλες τις αερογραμμές: Να είστε σε επιφυλακή για hackers

Ο Roberts, ένας ερευνητής που ειδικεύεται στην ασφάλεια των εμπορικών αεροπλάνων, τέθηκε υπό κράτηση από τους πράκτορες FBI (Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI)) κατά την διάρκεια αναμονής της ανταπόκρισης της πτήσης του με την εταιρεία United Airlines από το  Denver στο  Syracuse, της Νέας Υόρκης.

Τέθηκε υπό κράτηση αφού είχε δημοσιεύσει ένα αστείο tweet, ότι θα πάρει τον έλεγχο του συστήματος της μηχανής του αεροσκάφους και του  crew-alerting συστήματος, το οποίο παρέχει πληροφορίες πραγματικού χρόνου στο πλήρωμα για τις λειτουργίες του αεροσκάφους, τις θερμοκρασίες, τον διαθέσιμο εξοπλισμό, την ροή και την ποσότητα των καυσίμων, και την πίεση του λαδιού.

Ο computer expert tweetαρε: «Βρίσκομαι σε ένα 737/800, να δούμε το Box-IFE-ICE-SATCOM ? Μήπως να αρχίσουμε να παίζουμε με τα  EICAS messages ? Χρειάζεται ‘PASS OXYGEN ON’  κάποιος ? 🙂 ». Αυτό κέντρισε προφανώς την προσοχή των ομοσπονδιακών αρχών που δήμευσαν το iPad, το MacBook Pro, και τις συσκευές αποθήκευσης του Robert αφού τον εξέτασαν για τέσσερις ώρες.

150417121532-chris-roberts-tweet-780x439

Ο Ρόμπερτς δήλωσε ότι διαταράχτηκε από τις ενέργειες της επιβολής αμερικανικού νόμου, δεδομένου ότι έχει καταδείξει τις ευπάθειες στο σύστημα αεροναυτικής ηλεκτρονικής που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα αεροπλάνα. Δήλωσε στο CNN ότι θα μπορούσε να είχε συνδέσει έναν υπολογιστή κάτω από το κάθισμά του για να βλέπει τα δεδομένα των μηχανών του αεροσκάφους, των καυσίμων και τα flight-management systems.

Και δεν είναι μοναδικός, σύμφωνα με ένα άρθρο από το Forbes, του Thomas Lim, επικεφαλής της εταιρείας ασφαλείας Cose Inc, που έχει επανειλημμένα περάσει από τους αερολιμένες τα τελευταία χρόνια. Σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στη Taipei, έγινε έλεγχος σε όλα τα υπάρχοντά του στο αεροδρόμιο του  Anchorage.

Η  United Airlines έχει απαγορεύσει τώρα στον Chris Roberts από όλες τις πτήσεις της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS