ΑρχικήsecurityΜήνυση για απάτη χιλιάδων δολαρίων στη Google

Μήνυση για απάτη χιλιάδων δολαρίων στη Google

google

Η Susan Harvey, από τη Καλιφόρνια, υπέβαλε πρόσφατα μήνυση εναντίον της Google ισχυριζόμενη ότι έχασε χιλιάδες δολάρια, μέσα σε διάστημα 16 μηνών, εξαιτίας της παραβίασης του λογαριασμού της στο  Google Play Store.

Στη σχετική καταγγελία αναφέρεται επίσης ότι η Harvey, όταν αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις στο λογαριασμό της, αμέσως έστειλε το σχετικό report στην εταιρεία, η οποία στην αρχή δεν τη πίστεψε, αλλά και μετά αφού κατάφερε να τους πείσει, δεν έγινε καμία ενέργεια για τη προστασία του λογαριασμού της, αλλά ούτε και αποζημίωσης της.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2013,  όταν η Harvey αγόρασε το πρώτο της Android τηλέφωνο και συνδέθηκε στην υπηρεσία της Google χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Στο λογαριασμό αυτό χρησιμοποίησε τη κάρτας της από τη Bank of America, ώστε να μπορεί να κατεβάζει περιεχόμενο. Για ένα χρόνο από την αρχική συναλλαγή της, δεν είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο στις συναλλαγές της.

Όταν τον Αύγουστο του 2014, η Harvey, πήρε ένα νέο Android smartphone θέλησε να μεταφέρει το περιεχόμενο από το παλιό στο νέο τηλέφωνο, έκανε login στο Google λογαριασμό της από το desktop και παρατήρησε ότι ο λογαριασμός της αριθμούσε 109 συναλλαγές. Επίσης στο σύνολο όλων των συναλλαγών που έκανε από τη πρώτη στιγμή που μπήκε στο Gοogle, το 2013, ήταν πάνω από  650.

Βάση των αρχείων της τράπεζας, οι συναλλαγές αυτές έγιναν στο διάστημα από 15 Απριλίου του 2013 έως το Μάιο του 2014, και αφορούσαν χιλιάδες δολάρια. Τόσο η τράπεζα, όσο και η Google, τη συμβούλεψαν να κάνει μήνυση, αλλά κανένας από τους δύο, δε της επέστρεψε τα χρήματα.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της Harvey, η μήνυση γίνεται εναντίον της Goοgle, όχι μόνο επειδή άργησε να ελέγξει και να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά και επειδή η χαμηλή ασφάλεια της εταιρείας, επέτρεψε σε τρίτους να κλέψουν και να εκμεταλλευτούν ευαίσθητα δεδομένα της πελάτισσας του.

Από τη πλευρά της εταιρείας δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος παρά μόνο ότι η Gοogle, θα σταματήσει την αυτόματη ανίχνευση για malware και θα βάλει εξειδικευμένους υπαλλήλους να ελέγχουν τις εφαρμογές και τις ενημερώσεις που ανεβαίνουν στο Play Store.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS