ΑρχικήinetΜε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Innovating for Privacy

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Innovating for Privacy

Innovating for Privacy    
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Innovating for Privacy, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ασφάλειας Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το SecNews.gr, το δημοσιογραφικό δίκτυο oikomedia.com και την εξαιρετική Ελίνα Μακρύ, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, eellak.gr) και τη SciFY (www.scify.gr). Στόχος τη εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού σχετικά με θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, καθώς και η παρούσιαση των λύσεων και των οφελών που προσφέρει το ανοιχτό λογισμικό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς κ. Χρήστος Ξενάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο της ασφάλειας συστημάτων και δικτύων στην Ελλάδα.

Innovating for Privacy

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλεξη του κ. Arjen Kamphuis, ειδικού σε θέματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων στο διαδίκτυο, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρακτικά θέματα προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Innovating for Privacy

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης και παρουσιάζοντας παράλληλα πλούσιο οπτικό υλικό, ο κ.Kamphuis εμβάθυνε στα εξής ζητήματα:

  1. Τον έλεγχο της επεξεργασίας πληροφοριών στην Ελλάδα, υπό το φως των αποκαλύψεων του Edward Snowden, πρώην διαχειριστή πληροφοριακών συστημάτων για την Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
  2. Στο θέμα της μαζικής παρακολούθησης, στοχευμένης κλοπής και κατάχρησης δεδομένων των πολιτών από τις κυβερνήσεις αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση των πληροφοριών από τρίτους.
  3. Τις λύσεις αλλά και τα οφέλη που προσφέρει στα ελληνικά δημόσια ιδρύματα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μια τεχνολογική πολιτική που βασίζεται στο ανοιχτό λογισμικό: με ποιο τρόπο η εγκατάσταση Ελληνικού λογισμικού αλλά και υπηρεσιών πληροφορικής, θα επιτρέψει την ανάπτυξη τοπικών θέσεων εργασίας, την επιχειρηματικότητα, και την ανάπτυξη της γνώσης και της καινοτομίας.

Innovating for Privacy

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ.Kamphuis να απαντά σε πλήθος ερωτήσεων και να συζητά με τους φοιτητές.

Παραμείνετε συντονισμένοι στο SecNews.gr για να ενημερωθείτε για την επόμενη εκδήλωση.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS