ΑρχικήinetΤο Holywood μπλοκάρει το Popcorn Time στο UK!

Το Holywood μπλοκάρει το Popcorn Time στο UK!

popcorn time

Το Popcorn Time, ή αλλιώς το “Netflix των πειρατών”, το παράνομο δημοφιλές streaming site που έχει τη βάση του στην Αμερική, θα μπλοκαριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από νομική αμφισβήτηση που δέχθηκε από έξι κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood.

Η Motion Pictures Association αμφισβήτησε το Popcorn Time στο πλαίσιο του νόμου των copyrights, σχεδίων και ευρεσιτεχνιών, τους ίδιους δηλαδή νόμους που χρησιμοποιήθηκαν και για τον αποκλεισμό άλλων torrent sites όπως π.χ. το Pirate Bay. Πράγμα που σημαίνει ότι το website έλαβε διαταγή απαγόρευσης και δεν μπορεί να συνεχίσει πλέον την λειτουργία του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και η πειρατική εφαρμογή Popcorn Time, ξεκίνησε την λειτουργία της μόλις πριν  από ένα περίπου χρόνο και χρησιμοποιούσε τεχνολογία BiTorrent  για download παράνομου περιεχομένου, έχει ήδη προσελκύσει μεγάλη προσοχή τόσο από τους «πειρατές» όσο και από τους νόμιμους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Χάρη στην απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου, αυτή την εβδομάδα, οι πέντε μεγαλύτεροι ISPs  στο Ηνωμένο Βασίλειο (Sky, BT, TalkTalk, η EE και η Virgin)  οφείλουν να  περιορίσουν την πρόσβαση των πελατών σε διαδικτυακούς τόπους που παρέχουν λήψεις του Popcorn Time.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που εφαρμογή τέτοιου είδους έχει μπει στο στόχαστρο κι έχει διωχθεί νομικά με αυτό τον τρόπο, μπορεί το Pirate Bay να έχει επίσημα αποκλειστεί παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο σε κάποιους χρήστες χάρη σε άλλες λύσεις όπως αυτή των proxies που αναδρομολογούν το internet traffic μέσα από άλλες χώρες.

Έρευνα από την εταιρεία πνευματικής ιδιοκτησίας Incorpo, αναφέρει πως οι ιστοσελίδες που αποκλείονται από τους ISP μ’ αυτό τον τρόπο, επανακτούν το 73% της αρχικής τους κυκλοφορίας και συνεχίζουν να προσελκύουν χρήστες. Αν αυτά τα στατιστικά αποδειχθεί πως ισχύουν και για το Popcorn Time, τότε φαίνεται πως το Hollywood θα πρέπει να βρει έναν νέο, καλύτερο τρόπο να μάχεται τους «πειρατές» από την απλή απαγόρευση…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS