ΑρχικήsecurityMicrosoft, δεν είναι κάπως αργά για βελτιώσεις στον Internet Explorer;

Microsoft, δεν είναι κάπως αργά για βελτιώσεις στον Internet Explorer;

internet explorer

H Microsoft ανακοινώνει νέο security feature για τον Internet Explorer. Συγκεκριμένα η μεγάλη εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι ο IE o browser που θα γίνει δεύτερη επιλογή στα Windows 10 προτού πάρει εντελώς πόδι, θα αρχίσει τον αποκλεισμό των παραπλανητικών διαφημίσεων σε μία προσπάθεια να παρέχει αυξημένη ασφάλεια στους χρήστες.

Βασικά ο Internet Explorer θα αναλύει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε μια ιστοσελίδα και θα ανιχνεύει εκείνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες λήψεις, περιεχόμενο ή κακόβουλο κώδικα.

Η Microsoft αναφέρει πως ο αριθμός των διαφημίσεων με αποτέλεσμα τέτοιες ανεπιθύμητες λήψεις όταν ο χρήστης κλικάρει, αυξάνεται και γι’ αυτό ο browser θ’ αρχίσει να εμφανίζει ειδοποιήσεις όταν αυτές διαπιστώνονται. Επίσης η εταιρεία εξηγεί πως η αναμενόμενη συμπεριφορά είναι ότι ότι τα προγράμματα θα πρέπει να κατεβαίνουν από μια σελίδα προορισμού του προϊόντος κι όχι απευθείας από την διαφήμιση. Το ίδιο ισχύει και για τον κακόβουλο κώδικα, ο οποίος ήταν ανέκαθεν μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τους χρήστες του Internet Explorer. Δεν είναι μυστικό πως ο ΙΕ θεωρείται λιγότερο ασφαλής σε σχέση με ανταγωνιστικούς browser, καθώς και το ότι οι μη ασφαλείς ιστοσελίδες που φιλοξενούν τέτοιου είδους κακόβουλου κώδικα απευθύνονται πρώτα σε χρήστες Internet Explorer. Με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, η Microsoft, έχει ως στόχο να κάνει τα πάντα πιο ασφαλή.

«Διαφημίσεις με κακόβουλο κώδικα ή exploits έχουν ήδη εντοπιστεί. Ωστόσο τα ενημερωμένα κριτήρια αξιολόγησης είναι πλέον πιο ρητά. Τέτοια συμπεριφορά δεν είναι ανεκτή.» προσθέτει η εταιρεία.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση γεννιέται μια εύλογη απορία. Γιατί η Microsoft αποφάσισε τώρα να βελτιώσει τον Internet Explorer ενώ σχεδιάζει να τον αντικαταστήσει με τον Microsoft Edge;

Ήδη στην επόμενη έκδοση των Windows 10, o ιστορικός πλέον browser δεν θα αποτελεί το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, παρότι θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμος κυρίως για λόγους συμβατότητας, οπότε είναι πραγματικά περίεργο που η εταιρεία κάνει απόπειρες βελτίωσης στην ασφάλεια της εφαρμογής που πλέον δεν έχει κανένα μέλλον.

Το πιθανότερο είναι αυτή η νέα επιλογή ασφάλειας να αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή με τον Microsoft Edge καθώς ο IE θα μετατραπεί σταδιακά σε μια πλατφόρμα δοκιμών για την εταιρεία που θα πρέπει να λάβει όλες τις αλλαγές των features προτού αυτά λειτουργήσουν στον νέο browser των Windows 10.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS