ΑρχικήsecurityΟι Βραζιλιάνοι έχουν πρόβλημα με την ασφάλεια των δεδομένων τους

Οι Βραζιλιάνοι έχουν πρόβλημα με την ασφάλεια των δεδομένων τους

ασφάλεια

Η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων χρηστών υπολογιστών, αλλά και του Internet, δεν έχουν εμπιστοσύνη στις εταιρείες ασφαλείας, ώστε να προστατέψουν τα ευαίσθητα δεδομένα τους, αλλά από την άλλη μεριά δε παίρνουν και οι ίδιοι κατάλληλα μέτρα για να προστατευτούν από μόνοι τους και να ενισχύσουν την ασφάλεια τους.

Το 76% των ερωτηθέντων σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ερευνών GMI, για λογαριασμό της Fortinet, έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες και καθόλου εμπιστοσύνη στις εταιρείες, για το πώς θα προστατέψουν τα δεδομένα τους σε περίπτωση επίθεσης και πιθανής διαρροής.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 25% των ερωτηθέντων, εμπιστεύονται κάποιες υπηρεσίες για τη προστασία των δεδομένων τους, και μόλις το 23% τα συστήματα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στα οποία είναι πελάτες και μόλις το 14% δείχνει εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους.

Ωστόσο όταν οι χρήστες ερωτήθηκαν τι κάνουν οι ίδιοι προσωπικά για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, το 81% απάντησε ότι τα αυστηρότερα μέτρα που έχει υιοθετήσει, είναι τα εντελώς βασικά, όπως για παράδειγμα πιο ισχυρά passwords. Εντύπωση κάνει ότι δε γνώριζαν κάποια πιο advanced μέτρα ασφαλείας όπως για παράδειγμα, το 2FA.

Τέλος η έρευνα αναφέρει ότι το 54%, από τους χρήστες που συμμετείχαν, δε γνώριζαν πολλά πράγματα και σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν ιδέα για τη προστασία των δεδομένων τους κατά τη χρήση των social media. Το γενικό επίπεδο των χρηστών, τουλάχιστον ως προς την ασφάλεια κατά τη χρήση των υπολογιστών, μπορεί να φανεί από το ότι το 62% θεωρεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για τα δεδομένα τους είναι οι δικοί τους ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές που χρησιμοποιούν.

Στην έρευνα που έγινε για την εταιρεία Fortinet, συμμετείχαν 5,000 χρήστες από όλη τη Λατινική Αμερική και διεξήχθη τον Απρίλιο του 2015.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS