Αρχικήinet13-14 Ιουνίου: Hackathon για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

13-14 Ιουνίου: Hackathon για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Διαγωνισμός καινοτομίας, γύρω από τη δημιουργία πρότυπης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, διοργανώνεται στις 13 και 14 Ιουνίου από τη Crowd Policy, σε συνεργασία με τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, Innovathens.

φοροδιαφυγή
Στόχος η ανάπτυξη ενός mobile app που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινές καταναλωτικές συναλλαγές

Το διήμερο Hackathon θα έχει θέμα την υλοποίηση ενός mobile app για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τις καταναλωτικές συναλλαγές. Η λειτουργία της εφαρμογής θα βασίζεται στην ανάγνωση των αποδείξεων που παραλαμβάνει ο πελάτης σε κάθε συναλλαγή. Η εφαρμογή θα διασυνδέεται με πληροφοριακά συστήματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και θα υποστηρίζει gamification και loyalty schemes, παρέχοντας ανοιχτά ανωνυμοποιημένα δεδομένα (open data).

Στόχοι της διοργάνωσης είναι να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία της εφαρμογής ώστε αυτή να αναπτυχθεί σε πλήρως λειτουργική μορφή. Επιπλέον, οι ευαισθητοποίηση προγραμματιστών, αναλυτών, οικονομολόγων, μαθητών, φοιτητών και επαγγελματιών, ώστε συμμετοχικά να αναπτυχθεί κάτι που θα ωφελήσει την κοινωνία, όπως και η δημιουργία προϋποθέσεων νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία αυτή μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή εταιρία που θα συμβάλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.

Τα Hackathons κινητοποιούν το ανθρώπινο κεφάλαιο των πόλεων στην κατεύθυνση ενός στόχου για το κοινό καλό, ενώ παράλληλα ωθούν τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Μεταξύ των υποστηρικτών της προσπάθειας είναι η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δήμου Αθηναίων, η Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Kαινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέσω χορηγιών θα δοθούν χρηματικά έπαθλα αξίας 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ στις τρεις πρώτες ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες στο crowdhackathon.com/apodeiksi/

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS