ΑρχικήinetΟι millennials διαμορφώνουν άποψη μέσω του smartphone τους

Οι millennials διαμορφώνουν άποψη μέσω του smartphone τους

Οι millennials (generation Y) διαμορφώνουν άποψη μέσω του smartphone τους : Επηρεάζονται αρνητικά για ένα brand όταν η εμπειρία χρήσης μιας σχετιζόμενης με αυτό εφαρμογής είναι κακή και απεχθάνονται να λαμβάνουν άμεσες ειδοποιήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

H εμπειρία χρήσης από μια εφαρμογή σε φορητή συσκευή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την άποψη που έχουν οι νεότεροι καταναλωτές για το όνομα της εταιρείας που σχετίζεται με αυτή, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας.

Οι millennials διαμορφώνουν άποψη μέσω του smartphone τους

Το 39% των millennials θα ήταν λιγότερο πιθανό να προτείνει σε άλλους τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας εταιρείας μετά από μια κακή εμπειρία με κάποια εφαρμογή για φορητές συσκευές. Παράλληλα, σε ποσοστό 27% παραδέχονται ότι θα εξέφραζαν αρνητική γνώμη συνολικά για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του εν λόγω οργανισμού.

Η έρευνα της Oracle, με τίτλο “Millennials and mobility: How businesses can tap into the app generation”, δείχνει επίσης ότι οι σημερινοί εικοσάρηδες απεχθάνονται τις αυτόκλητες επικοινωνίες της μορφής των άμεσων ειδοποιήσεων, οι οποίες δεν είναι σχετικές με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους, αλλά επιθυμούν να λαμβάνουν υποστήριξη με τη μορφή επικοινωνιών προστιθέμενης αξίας από τις επιχειρήσεις. Περισσότεροι από τους μισούς (56%) θα προτιμούσαν να μη λαμβάνουν ειδοποιήσεις τύπου “push”. Ίδιο είναι το ποσοστό εκείνων οι οποίοι σπάνια προβαίνουν σε κάποια ενέργεια βάσει των άμεσων ειδοποιήσεων που λαμβάνουν, παρά το ότι σε ποσοστό σχεδόν 50% παραδέχονται ότι οι ειδοποιήσεις είναι εξατομικευμένες.

Σε ποσοστό 73% τους αρέσει να μπορούν να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία μιας εταιρείας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για φορητές συσκευές.

Και καθώς οι νέοι χρησιμοποιούν τα tablets σε σημαντικό βαθμό, τα smartphones παραμένουν η συσκευή που προτιμούν για την πρόσβαση σε εφαρμογές για φορητές συσκευές. Για παράδειγμα, το 61% των millennials έχουν ανεβάσει περιεχόμενο πολυμέσων χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για smartphone, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο αυτών που έχουν χρησιμοποιήσει tablet για την ίδια δραστηριότητα (35%). Όσον αφορά στη μεταφορά χρημάτων σε φίλους, σε ποσοστό 48% έχουν χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για smartphone, έναντι του 22% που επέλεξαν εφαρμογές για tablet.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS