ΑρχικήsecurityHackers αποπειράθηκαν επίθεση στo γερμανικo κοινοβούλιο

Hackers αποπειράθηκαν επίθεση στo γερμανικo κοινοβούλιο

 

hackersΟι υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής γερμανικής Βουλής, επιβεβαίωσαν στις 15 Μαΐου ότι το IT σύστημα τηςείχε υποστεί επίθεση από hackers.

Ο Ernst Hebeker, εκπρόσωπος της Bundestag, σε ομιλία του στο Βερολίνο ανέφερε πως οι δράστες είχαν ως στόχο τους τα πληροφοριακά συστήματα του κοινοβουλίου, προσθέτοντας πως οι ειδικοί της διοίκησης της Bundestag και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι για το Information Technology Security (BSI) εργάζονται για να αποκρούσουν την επίθεση των hackers.

Σύμφωνα με το Spiegel Online οι εμπειρογνώμονες της IT του κοινοβουλίου, είχαν παρατηρήσει κάποιες μέρες νωρίτερα πως κάποιος προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό network της Bundestag με μια σοβαρή επίθεση.

Ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν οι υπολογιστές περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα στα οποία θα μπορούσαν να έχουν διεισδύσει οι hackers.

Οι βουλευτές και οι βοηθοί τους, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με την επίθεση το πρωί της Παρασκευής, και για το γεγονός πως το network θα κατέβει για το απόγευμα της 15ης Μαΐου. Οι υπολογιστές της Bundestag απενεργοποιήθηκαν προσωρινά, μαζί με τα συστήματα που περιέχουν πληροφορίες  σχετικά με έρευνες κατασκοπείας από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) στην Γερμανία.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο η Bundestag και η Καγκελαρία δέχθηκαν πάλι επίθεση hacking, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσουν για διάστημα μερικών ωρών και οι δύο κρατικοί οργανισμοί.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους των οργανισμών μια φιλο-ρωσική ομάδα hacker ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Ιανουαρίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS