ΑρχικήinetH Oculus VR εξαγοράζει την Surreal Vision

H Oculus VR εξαγοράζει την Surreal Vision

H Oculus VR, εξαγόρασε την εταιρεία Surreal Vision, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να φέρει την εικονική πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας, καθώς και να χτυπήσει τις ανταγωνίστριες προτάσεις, σαν αυτή που έβγαλε πρόσφατα η ανταγωνίστρια εταιρεία Microsoft.

H Oculus VR εξαγοράζει την Surreal Vision

Oculus VR ενδιαφέρεται να ανταγωνιστεί σκληρά με τις αντίστοιχες προτάσεις, όπως το Holo Lens της Microsoft.

Επί της ουσίας  αυτό που προσφέρει η Sur real Vision, η οποία αποτέλεσε το αντικείμενο εξαγοράς από την εταιρεία Oculus VR, είναι η δυνατότητα της αναπαράστασης της πραγματικότητας στα εικονικά περιβάλλοντα. Η Surreal Vision  είναι μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση σκηνών και άλλων εικόνων σε περιβάλλοντα επαυξημένης πραγματικότητας, γεγονός που αποδεικνύει πως η εταιρεία Oculus VR ενδιαφέρεται να ανταγωνιστεί σκληρά με τις ανταγωνίστριες προτάσεις, όπως το HoloLens της Microsoft.

Ακόμα πιο ισχυρή η τηλεπαρουσία

Μία ομάδα τριών διδακτόρων, η οποία και συντελεί το ιδρυτικό team της Surreal Vision, θα συνεργαστεί στενά με την εταιρεία Oculus VR για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών και εφαρμογών της εφαρμογής  της τηλεπαρουσίας. Το tele presence -ή αλλιώς τηλε παρουσία σε απομακρυσμένα μέρη- αποτελεί μια από τις πιο βασικές εφαρμογές της νέας τεχνολογίας κι ευελπιστά να γίνει ακόμη πιο ισχυρό στο προσεχές μέλλον. Ένα παράδειγμα tele presence είναι η συμμετοχή σε ένα ραντεβού σε μία άλλη χώρα από την άνεση του γραφείου του χρήστη.

Πρώτος στόχος το Dynamic Fusion

Ο πρώτος τομέας στον οποίον θα εργαστούν οι ομάδες της Oculus VR και της Surreal Vision είναι το λεγόμενο Dynamic Fusion. Το Dynamic Fusion είναι ένα λογισμικό που αναδημιουργεί και ανακατασκευάζει κινούμενες εικόνες σε περιβάλλον δυνητικής πραγματικότητας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS