ΑρχικήinetΟ μαγικός χάρτης Marauder του Harry Potter ήρθε στο Facebook

Ο μαγικός χάρτης Marauder του Harry Potter ήρθε στο Facebook

Σίγουρα όλοι μας θυμόμαστε το μαγικό χάρτη Marauder του Harry Potter, ο οποίος αποκαλύπτει τα ίχνη όσων περιφέρονται στη Σχολή Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια… E λοιπόν να, που ο μαγικός αυτός χάρτης Marauder ζωντάνεψε και στο Facebook ! Υπεύθυνος για αυτό είναι ένας φοιτητής από το πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος δημιούργησε ένα extension στον Chrome με το όνομα Marauder, το οποίο βέβαια λειτουργεί παρόμοια για τους δικούς σας φίλους στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Ο μαγικός χάρτης Marauder του Harry Potter ήρθε στο Facebook

  • Το extension  Marauder λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο:

Είναι ευρέως γνωστό ότι το Facebook κάνει share τα δεδομένα της θέσης μας με τους φίλους μας, ωστόσο, αυτό που ίσως μερικοί δεν γνωρίζουν είναι το πόσο ακριβή είναι αυτά τα στοιχεία εντέλει αλλά και για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να τα εξαγάγει από την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων. Το extension  Marauder του Chrome επιτρέπει λοιπόν να παρακολουθείτε κάθε βήμα των φίλων σας στο Facebook, συλλέγοντας τα  δεδομένα θέσης από το Facebook Messenger και εμφανίζει τις τοποθεσίες αυτές σε ένα χάρτη. Να σημειώσουμε δε, πως το Facebook συνήθως ενθαρρύνει τους χρήστες του Messenger να μοιραστούν την τοποθεσία τους, επιτρέποντας την κοινή χρήση τοποθεσίας από προεπιλογή (οι περισσότεροι ίσως να μη το γνωρίζουν, ούτε να το έχουν παρατηρήσει), όταν οι χρήστες το εγκαταστήσουν σε iOS ή Android app.

  • Πως λειτουργεί;

Ο κος Aran Khanna, ο developer του extension Μarauder, στην ιστοσελίδα του ενημερώνει το κοινό πως λειτουργεί. Συγκεκριμένα φορτώνει ένα χάρτη σε περιβάλλον Web Messenger και φορτώνει πάνω του τα δεδομένα από τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger όταν είναι η κοινή χρήση τοποθεσίας ενεργοποιημένη. Αυτό σημαίνει πως η επέκταση είναι σε θέση να χαρτογραφήσει τη θέση σας μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που έχετε μια συνομιλία με τους φίλους σας μέσω του Messenger και είναι ενεργοποιημένη η κοινή χρήση τοποθεσίας.

Να σημειωθεί δε, πως η επέκταση δεν είναι σε θέση να λάβει τα στοιχεία της τοποθεσίας σας, όταν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το Messenger καθόλου.

Ο μαγικός χάρτης Marauder του Harry Potter ήρθε στο Facebook

  • Μεγάλη ακρίβεια στοιχείων

Ωστόσο, αν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε θα διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία της θέσης είναι πολύ ακριβή. Ίσως εκπλαγείτε όταν θα δείτε την ακρίβεια της χαρτογράφησης της θέσης των φίλων σας, αλλά και το πόσο εύκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι τόσο σημαντικές πληροφορίες. Το μόνο που έχετε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι ένα απλό κλικ στο Messeger του Facebook και αρχίστε τη συνομιλία με τους φίλους σας.

Στον αντίποδα, εάν δεν σας ενθουσιάζει η προοπτική και δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να σας παρακολουθούν οι φίλοι σας που χρησιμοποιούν την εν λόγω επέκταση, απλά κρατήστε τα δεδομένα τοποθεσίας σας ιδιωτικά, και γενικότερα καλό θα ήταν να  απενεργοποιήσετε την δυνατότητα κοινής χρήσης της τοποθεσίας σας, είτε απευθείας από τον Messenger, είτε από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS