ΑρχικήinetΠλοηγηθείτε offline στο Google Maps

Πλοηγηθείτε offline στο Google Maps

Πλοηγηθείτε offline στο Google Maps – Όσοι από εμάς ψάχνουμε καθημερινά το δρόμο μας, οι περισσότεροι τον βρίσκουμε μέσω της εφαρμογής Google Maps. Έχει καταφέρει να γίνει συνονόματη με την πλοήγηση στις Android συσκευές μας, και φυσικά όχι μόνο σε αυτές. Η ανακοίνωση της Google στο πλαίσιο του Google I/O 2015 που αφορούσε τους Maps σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν.

Πλοηγηθείτε offline στο Google Maps

 

  • Ανακοινώθηκε η δυνατότητα offline αναζήτησης, καθώς και το νέο χαρακτηριστικό φωνητικής πλοήγησης.

Σύμφωνα με την δήλωση της κυρίας Jen Fitzpatrick, της vice president of engineering and product management της εταιρείας Google , η εφαρμογή Google Maps θα έχει σύντομα δυνατότητες offline αναζήτησης, καθώς και φωνητικής πλοήγησης turn-to-turn. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι που θα κάνει το application ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους χρήστες που χρησιμοποιούν με φειδώ τα mobile data που είναι διαθέσιμα μέσω των δικτύων τους.

  • Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους χρήστες των αναπτυσσόμενων χωρών

Η εταιρεία Google με στόχο την βοήθεια και την ενίσχυση των χρηστών της που διαμένουν σε αναπτυσσόμενες χώρες δημιούργησε αυτή την δυνατότητα. Η πρόσβαση σε πακέτα δεδομένων σε αυτές τις χώρες  δεν είναι πάντα εύκολη ή μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβή, έτσι η Google προσφέρει τα νέα αυτά χαρακτηριστικά ως μια προσφορά σε όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

  • Google Maps και Youtube Offline θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στον χρόνο.

Η νέα offline λειτουργία των Google Maps θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος, ακολουθώντας την υποστήριξη Youtube Offline που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρήσουν Youtube videos στις συσκευές τους μέχρι και 48 ώρες και είναι ήδη διαθέσιμη στις Φιλιππίνες, στην Ινδία, στην Ινδονησία, και στο Βιετνάμ.

  • Μείωση της κατανάλωσης των πακέτων δεδομένων έως και 80%

Τέλος η Google σημειώνει ότι εργάζεται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση της μείωσης της κατανάλωσης πακέτων δεδομένων από τον Chrome Browser, υποστηρίζοντας ότι τώρα μπορεί να την μειώσει έως και κατά 80%.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS