ΑρχικήinetΕξαγορά της Altera από την Intel

Εξαγορά της Altera από την Intel

intel_altera

Οριστικοποιήθηκε η εξαγορά της Altera από τον τεχνολογικό κολοσσό, Intel, για 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αποτελεί κίνηση ματ για την μεγάλη εταιρεία καθώς της εξασφαλίζει την κυρίαρχη θέση της στην βιομηχανία επεξεργαστών.
Η Altera ασχολειται επίσης με επεξεργαστές σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών, φορητές συσκευές και αυτοκίνητα και η εξαγορά της αναμένεται να δώσει στην μεγάλη εταιρεία την δυνατότητα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε μια περίοδο που η αγορά των επεξεργαστών PC και τσιπ αντιμετωπίζει κρίση και χάνει ολοένα και περισσότερο την δυναμική της. Η εν λόγω εταιρεία, στρέφεται σταδιακά προς τις φορητές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνο.
54 δολάρια ανά μετοχή θα κερδίσουν οι μέτοχοι της Altera, δηλαδή συνολικό κέρδος κοντά στο 11% ανα τίτλο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.
Η εξαγορά της Altera αποτελεί την τελευταία από μια σειρά κινήσεων και συγχωνεύσεων στον χώρο αυτό. Πρόσφατα μια άλλη εταιρεία, η Avago Technologies Ltd υπέγραψε συμφωνία για εξαγορά της Broadcom Corp. για 37$ δισεκατομμύρια δολάρια.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS