ΑρχικήinetGoogle Cars: Μόλις 12 ατυχήματα μέσα σε έξι χρόνια δοκιμών

Google Cars: Μόλις 12 ατυχήματα μέσα σε έξι χρόνια δοκιμών

Google

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλονται τα περισσότερα ατυχήματα με τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google.

Η Google έχει λανσάρει μια νέα ιστοσελίδα αφιερωμένη αποκλειστικά στην τεχνολογία των αυτο-κινούμενων οχημάτων της, στην οποία θα δημοσιεύει ενημερώσεις, σε μηνιαία βάση, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του project.

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει μια “στρατιά” από 32 αυτο-οδηγούμενα οχήματα – 23 τροποποιημένα Lexus SUV που κινούνται στους δρόμους γύρω από Mountain View της Καλιφόρνια και 9 πρωτότυπα αυτοκίνητα τα οποία είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και η οδήγησή τους περιορίζεται μόνο σε κλειστές πίστες δοκιμών.

[alert variation=”alert-info”]Περισσότερα από 1.000.000 μίλια έχουν διανυθεί με χρήση της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας οδήγησης της Google, ενώ κάθε εβδομάδα καλύπονται περίπου 10.000 νέα μίλια, κατά μέσο όρο.[/alert]

Η έκθεση παρέχει επίσης πολύτιμες πληροφορίες, σχετικά με τα οδικά ατυχήματα στα οποία έχουν εμπλακεί τα αυτοκίνητα της Google.

Μέχρι τώρα, τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της εταιρείας έχουν εμπλακεί σε ένα εκπληκτικά χαμηλό αριθμό τροχαίων ατυχημάτων – μόλις 12 ατυχήματα έχουν σημειωθεί σε διάρκεια έξι ετών – όμως κανένα από αυτά δεν οφείλεται σε σφάλμα του λογισμικού οδήγησης του αυτοκινήτου.

Επτά από τα δώδεκα ατυχήματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτόνομης λειτουργίας των οχημάτων και προκλήθηκαν από άλλους οδηγούς που έπεσαν πάνω στα οχήματα της Google, ενώ ήταν σε κίνηση.

Τα υπόλοιπα πέντε ατυχήματα προκλήθηκαν όταν τα οχήματα ήταν υπό την καθοδήγηση οδηγών της Gοοgle και το λογισμικό αυτοοδήγησης ήταν απενεργοποιημένο: Υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις όπου το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από πίσω και ο υπάλληλος της Gοοgle δεν ήταν υπαίτιος για το ατύχημα, ενώ το πέμπτο ατύχημα προκλήθηκε από έναν “απρόσεκτο” και “βιαστικό” υπάλληλο της Gοοgle, ο οποίος “δανείστηκε” κάποιο από τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα για να τρέξει για ένα θέλημα και κατάφερε να πέσει πάνω σε ένα αυτοκίνητο σταματημένο στην κίνηση.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS