ΑρχικήsecurityCyber attack στο γαλλικό TV5 Monde από "Ρώσους hackers"

Cyber attack στο γαλλικό TV5 Monde από “Ρώσους hackers”

cyber attack

Μια cyber attack στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde, που σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιήθηκε από Ρώσους hackers.
Τζιχατζιστική προπαγάνδα είχε αναρτηθεί παλαιότερα στο website του τηλεοπτικού σταθμού από άτομα που ισχυρίζονταν πως εκπροσωπούν το Ισλαμικό κράτος. Η αστυνομική έρευνα εστιάζει τώρα σε μια ομάδα Ρώσων hacker που ονομάζονται APT28, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Η L’ express αναφέρει πως η εν λόγω ομάδα είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να παραβιάσει τον Λευκό Οίκο. Είχε επίσης στοχεύσει στα υπολογιστικά συστήματα μελών του NATO, αντιφρονούντων Ρώσων και Ουκρανών ακτιβιστών.
Δικαστική πηγή ανέφερε πως τα περιθώρια στενεύουν εφόσον οι ερευνητές αναζητούν πλέον τις IP addresses των υπολογιστών που χρησιμοποιήθηκαν για την cyber attack.
To τηλεοπτικό κανάλι TV5 Monde αναγκάστηκε μετά την επίθεση να εκπέμπει με προ-βιντεοσκοπημένα προγράμματα, κάτι που περιγράφηκε ως “άνευ προηγουμένου στην ιστορία της τηλεόρασης”.
Ένα προειδοποιητικό μήνυμα αναρτήθηκε έπειτα στην σελίδα του σταθμού στο Facebook. Oι hackers δημοσίευσαν επίσης έγγραφα που υποτίθεται πως είναι στοιχεία συγγενών των Γάλλων στρατιωτών που συμμετείχαν στις αντι-ισλαμικές επιχειρήσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS