ΑρχικήsecurityHttps://Wikipedia -Σύντομα θα προσφέρει κρυπτογραφημένες συνδέσεις

Https://Wikipedia -Σύντομα θα προσφέρει κρυπτογραφημένες συνδέσεις

Https://Wikipedia -Σύντομα θα προσφέρει κρυπτογραφημένες συνδέσεις για όλους τους αναγνώστες του Wikipedia

Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα που διακινούνταν μεταξύ του Wikipedia.com και των περισσότερων χρηστών ήταν κρυπτογραφημένα, γεγονός όμως που αυξάνει τις πιθανότητες κάποιος τρίτος να μπορεί να υποκλέψει τα δεδομένα σας.  Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα: Την Παρασκευή, το ίδρυμα Wikimedia ανήγγειλε ότι θα μετατρέψει όλα τα  sites  σε HTTPS  από προεπιλογή, έτσι ώστε όλα τα στοιχεία που μεταφέρονται μεταξύ των χρηστών και των servers να είναι κρυπτογραφημένα.

wikipedia-https-ea70cd743ebf4979

Σύμφωνα με ένα post που αναρτήθηκε στο Wikimedia Blog, αναμένεται όλα τα Wikimedia sites, όπως τα Wikipedia, Wiktionary, και το Wikimedia Commons, να κρυπτογραφηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες. (Μέχρι στιγμής μόνοι οι  συνδεμένοι χρήστες -logged-in users- λαμβάνουν κρυπτογραφημένες συνδέσεις στους servers της Wikimedia.)

Το Wikimedia δηλώνει ότι δουλεύει για να κρυπτογραφήσει και να προσφέρει HTTPS σε όλους τους χρήστες από το 2011, αλλά στην πραγματικότητα επιτάχυνε τις προσπάθειες το 2013 αμέσως μετά τις αποκαλύψεις της κυβερνητικής επιτήρησης. Πήρε στην οργάνωση κάποιο χρόνος να συμπληρώσει το HTTPS project του,παρόλο αυτά,  έπρεπε επίσης και να ενημερώσει τα  back-end systems του για να υποστηρίζουν τις κρυπτογραφημένες συνδέσεις για τον καθένα.

Σημείωση: Οι κρυπτογραφημένες συνδέσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι μια εγγύηση ενάντια στην υποκλοπή στοιχείων –το αντίθετο μάλιστα, δεν θα κρατήσουν μακριά απαραιτήτως έναν πεποισμένο  cyber criminal από την προσπάθειά του να εισβάλλει σε έναν server. Αλλά το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν, είναι να βοηθήσουν έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι τα στοιχεία σας θα φτάσουν τουλάχιστον στο site που επισκέπτεστε χωρίς προσπάθειες υποκλοπής και κατασκοπείας μέσα από τον browser όσο εσείς σερφάρετε.

Τα HTTPS διαδραματίζουν ένα σοβαρό ρόλο.

Τα τελευταία χρόνια, το Internet ως σύνολο έχει στραφεί σταδιακά προς την χρήση των κρυπτογραφημένων HTTPS  συνδέσεων με σκοπό να  προστατεύσει καλύτερα by default τα προσωπικά στοιχεία σας.

Το Twitter, η Google, και το Facebook –μεταξύ άλλων-όλοι χρησιμοποιούν ασφαλείς συνδέσεις αυτόματα. Εν τω μεταξύ, η EFF προσφέρει ένα browser add-on που σας επιτρέπει  να συνδεθείτε με ασφάλεια σε κάθε site που υποστηρίζει  HTTPS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS