ΑρχικήBusinessΠροσπεράστε με ασφάλεια το “Safety Truck” της Samsung

Προσπεράστε με ασφάλεια το “Safety Truck” της Samsung

Μιλώντας για ασφάλεια και ακούγοντας παράλληλα το όνομα της εταιρείας Samsung σίγουρα θα πάει ο νους μας για κάποιο καινούργιο λογισμικό όσον αφορά τις mobile συσκευές μας. Έκπληξη μας προκαλεί το όνομα “The Safety Truck” καθώς και η καινοτόμος ιδέα που σκαρφίστηκαν οι ειδικοί της εταιρείας – κολοσσού για να περάσουν την ασφάλειά μας σε άλλα επίπεδα. Ο λόγος για τα φορτηγά με οθόνες στο πίσω μέρος τους για να μπορεί ο οδηγός που ακολουθεί το φορτηγό να έχει ορατότητα και να το προσπερνά με ασφάλεια. 

Προσπεράστε με ασφάλεια το “Safety Truck” της Samsung

 

Το συγκεκριμένο project τρέχει στην Αργεντινή, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Samsung και γι’ αυτό διατηρεί έναν μεγάλο στόλο φορτηγών που μεταφέρουν τις συσκευές της μέσα στη χώρα. Όμως, η Αργεντινή βρίσκεται πολύ υψηλά και στον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, με τα στατιστικά της Samsung να δείχνουν πως κάθε μία ώρα ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, με το 80% αυτών των ατυχημάτων να οφείλεται στις προσπεράσεις.

Γνωρίζοντας πως η προσπέραση ενός μεγάλου φορτηγού είναι άκρως επικίνδυνη, λόγω της περιορισμένης ορατότητας τόσο του αντίθετου ρεύματος όσο και του δρόμου μπροστά από το φορτηγό, η εταιρεία Samsung είχε την φαεινή ιδέα να εξοπλίσει τον στόλο με τα φορτηγά της με ασύρματες κάμερες στο μπροστινό μέρος και οθόνες στο πίσω. Οι ασύρματες κάμερες τοποθετούνται στον μπροστινό προφυλακτήρα και οι οθόνες ενσωματώνονται στις πίσω πόρτες του φορτηγού.

Έτσι, ο οδηγός του πίσω οχήματος μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο μέσω της οθόνης στις πόρτες τι συμβαίνει μπροστά από το φορτηγό προτού αποφασίσει να προσπεράσει. Να τονίσουμε δε, πως οι κάμερες έχουν night vision mode για να είναι λειτουργικές ακόμη και τη νύχτα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το αντίστοιχο βίντεο:

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS