ΑρχικήbusinessΤο come back της Nokia στην αγορά κινητών τηλεφώνων

Το come back της Nokia στην αγορά κινητών τηλεφώνων

Το come back της Nokia στην αγορά κινητών τηλεφώνων – Είχε πωλήσει το τμήμα σχεδίασης φορητών συσκευών στη Microsoft προς 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Το come back της Nokia στην αγορά κινητών τηλεφώνων

Την επιστροφή της NΟΚΙΑ στην αγορά των κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρατζίβ Σούρι, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Η NΟΚΙΑ  είχε πωλήσει το τμήμα σχεδίασης φορητών συσκευών στη Microsoft προς 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σούρι, παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Manager Magazin, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επιστρέψει δυναμικά στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων.

«Η Microsoft κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Σούρι. «Εμείς απλά θα τα σχεδιάζουμε και στη συνέχεια θα κάνουμε διαθέσιμο το brand name για άδεια», πρόσθεσε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση ενός κατάλληλου συνεργάτη.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει κάποιος υποψήφιος πλειοδότης, ο Σούρι απάντησε: «Οποιοσδήποτε μπορεί να βελτιώσει την επιχείρηση μακροπρόθεσμα αποτελεί έναν καλό αγοραστή».

Η NΟΚΙΑ είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να ξοδέψει 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Alcatel-Lucent, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω την επιτυχημένη επιχείρησή της εξοπλισμού δικτύων.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS