ΑρχικήinetBill Gates:Eπένδυση «υψηλού κινδύνου» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Bill Gates:Eπένδυση «υψηλού κινδύνου» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Bill Gates: Eπένδυση «υψηλού κινδύνου» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates σχεδιάζει να διπλασιάσει τις επενδύσεις του ιδρύματός του στην τεχνολογία πράσινης ενέργειας και την έρευνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά παράλληλα απορρίπτει τις εκκλήσεις για απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα.

Bill Gates: Eπένδυση «υψηλού κινδύνου» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με τον γνωστό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, η επένδυση «υψηλού κινδύνου» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απαραίτητη, καθώς η σημερινή τεχνολογία δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες μας.

Ο Bill Gates ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει δύο δισ. στην ανάπτυξη τεχνολογίας ανανεώσιμων πηγών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά σε αυτή τη φάση δε θα αποσύρει επενδύσεις από τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων, που καίνε άνθρακα σε ρυθμό που αγνοεί τις διεθνείς συμφωνίες για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το Bill and Melinda Gates Foundation, με επικεφαλής τον Γκέιτς και τη σύζυγό του, είναι το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο. Σύμφωνα με φορολογικά στοιχεία του 2013, το ίδρυμα διαθέτει επενδύσεις ύψους 1,4 δισ. σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της BP, υπεύθυνης για την πετρελαιοκηλίδα του Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό.

Ο Bill Gates απέρριψε τις εκκλήσεις για την απόσυρση επενδύσεων από τα ορυκτά καύσιμα, και κάτι που έχουν ήδη κάνει 220 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα έχει μικρή επίδραση στη γενικότερη εικόνα.

Αντ’ αυτού, δήλωσε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις «υψηλού κινδύνου» σε καινοτόμες τεχνολογίες. Σύμφωνα με τον Γκέιτς, χρειάζεται ένα τεχνολογικό «θαύμα» παρόμοιο με την εφεύρεση του αυτοκινήτου, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή του κλίματος, καθώς η σύγχρονη τεχνολογία και το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις εκτιμώμενες ενεργειακές ανάγκες του πλανήτη ως το 2030.

 

Πηγή: defencenet

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS