ΑρχικήinetThe Climate Portal: Νέα υπηρεσία προσομοίωσης καιρού

The Climate Portal: Νέα υπηρεσία προσομοίωσης καιρού

the climate portalThe Climate Portal: Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία ετοιμάζει το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης, που θα λύσει τα χέρια σε όσους ταξιδεύουν συχνά σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Η υπηρεσία θα ενημερώνει τους επιβάτες για τις καιρικές συνθήκες που θα βρουν στον φτάνοντας στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με το CNN, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, έχει εγκαταστήσει έναν προσομοιωτή καιρού, που θα παρέχει στους ταξιδιώτες την δυνατότητα ενημέρωσης για τις καιρικές συνθήκες που επικρατουν στον προορισμό τους, προτού ακόμη φτάσουν εκεί.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=laA-jscbX4A”]

Η νέα υπηρεσία, θάλαμος προσομοίωσης, Climate Portal, αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Αυγούστου και θα χρησιμοποιεί δεδεμένα σε πραγματικό χρόνο από όλο τον κόσμο. Μερικά από τα εργαλεία του θαλάμου προσομοίωσης θα είναι ανεμογεννήτριες, συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας, καθώς και οπτικοακουστική αναγνώριση για να την καλύτερη μετάδοση της εμπειρίας ζεστών και ξηρών ερήμων αλλά και παγωμένων τοπίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης επικοινωνίας του αεροδρομίου, το Climate Portal, ο θάλαμος κλίματος περιγράφεται ώς ένας «απευθείας σύνδεσμος με ολόκληρο τον πλανήτη» με στόχο να βοηθήσει τους επιβάτες να προετοιμαστούν για τα καιρικά φαινόμενα που θα αντιμετωπίσουν στον προορισμό τους. Αποτελεί επίσης μια προεπισκόπηση του προορισμού, ώστε να ξέρεις αν θα χρειαστείς ένα εξτρα πουλόβερ ή γυαλιά ηλίου και καπέλο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS