ΑρχικήinetΡωσία: Καμπάνια “safety selfie” για την προστασία των πολιτών

Ρωσία: Καμπάνια “safety selfie” για την προστασία των πολιτών

Ρωσία: Καμπάνια “safety selfie” για την προστασία των πολιτών

Όποιος έχει παρακολουθήσει βιντεάκια Ρώσων στο διαδίκτυο σίγουρα θα έχει ομολογήσει πως αυτοί οι Ρώσοι είναι τρελοί. Σίγουρα την ίδια άποψη συμμερίζονται και στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, το οποίο εξέδωσε ένα νέο πρόγραμμα δημόσιας υγείας για να μειωθούν οι τραυματισμοί και οι θάνατοι που προκλήθηκαν από ανθρώπους που βγάζουν επικίνδυνες selfie.

Η εκστρατεία με την ονομασία “safety selfie” προειδοποιεί τους ρωσικούς πολίτες ότι «η υγεία και η ζωή τους» αξίζουν πολύ περισσότερο από ένα εκατομμύριο likes στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως φαίνεται και παρακάτω στην εικόνα, η καμπάνια “safety selfie” περιλαμβάνει μια σειρά από εικόνες κινουμένων σχεδίων οι οποίες απεικονίζουν μερικά επικίνδυνα σενάρια κατά τα οποία μπορεί κάποιος να επιχειρήσει να βγάλει μια selfie.

Ρωσία: Καμπάνια “safety selfie” για την προστασία των πολιτών

 

Μερικά από αυτά τα άκρως επικίνδυνα σενάρια περιλαμβάνουν: το να ποζάρετε μπροστά από αυτοκίνητα ή τραίνα που έρχονται κατά πάνω σας, το να ποζάρετε στην σκεπή κτηρίου, το να ποζάρετε στεκούμενοι σε άγρια θηρία που δεν είναι στα κλουβιά τους, να ποζάρετε τη στιγμή που βάζετε μπροστά την μηχανή μιας βάρκας, κρατώντας οπλισμένο όπλο στο άλλο χέρι, το να ποζάρετε πέφτοντας από έναν απότομο βράχο, ή απλά μερικά σκαλοπάτια, και διάφορες άλλες περιπτώσεις.

Δυστυχώς, μερικές από αυτές τις εικόνες κινούμενων σχεδίων αντανακλούν πραγματικά γεγονότα και ατυχήματα που συνέβησαν σε Ρώσους κατά την προσπάθειά τους να βγάλουν κάποια πρωτότυπη selfie.

Μια έκθεση του Associated Press σχετικά με τη ρωσική εκστρατεία “safety selfie” αναφέρει ότι «τουλάχιστον 10 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί και 100 έχουν τραυματιστεί» λόγω μιας επικίνδυνης τρέλας που έχει γίνει μόδα και προκαλεί τους ανθρώπους να βγάλουν όσο πιο επικίνδυνες selfies μπορούν, αλλά δεν αναφέρει από ποιά στατιστικά στοιχεία προήλθαν αυτοί οι ισχυρισμοί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS