ΑρχικήinetΕίναι ο Safari o νέος Internet Explorer;

Είναι ο Safari o νέος Internet Explorer;

safariΤην θέση που αφήνει με την απόσυρσή του ο πλέον απαρχαιωμένος browser Internet Explorer, έρχεται να καλύψει ο Safari της Apple, αφού σύμφωνα με τον Nolan Lawson ο συγκεκριμένος και πάλαι πότε αγαπητός browser έχει αρχίσει να γίνεται παλιό και απαρχαιωμένο πρόγραμμα.

Σε δήλωσή του στην Ars Technica αλλά και στο προσωπικό του blog, ο Lawson αναφέρει πως η Apple δεν προβαίνει σε καμία ουσιαστική αναβάθμιση του browser της που δεν υποστηρίζει συγκεκριμένα εργαλεία όπως τα APIs που χρησιμοποιούνται από τους προγραμματιστές για την δημιουργία site.

Αυτή η έλλειψη σε κάθε νέο εργαλείο των developers και API δεν αποτελεί βέβαια το βασικό πρόβλημα, θα μπορούσε όμως να σημαίνει πως οι προγραμματιστές δεν τεστάρουν τα sites που δημιουργούν μ’ αυτό τον browser, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ίσως ο γνωστός browser να γίνεται σταδιακά ο επόμενος Internet Explorer.

Ο Lawson δεν είναι ο μόνος που έχει διατυπώσει τέτοιες σκέψεις για την Apple, ο Ben Thompson επίσης, έχει γράψει για την Apple: «O browser της Apple υιοθετεί τα νέα στάνταρ καθυστερημένα κι αυτό αν τα υιοθετήσει…Η Apple δεν παρακολουθεί συνέδρια και το iOS δεν δέχεται άλλες rendering engines.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS