ΑρχικήinetFacebook: O χρήστης αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στο news feed

Facebook: O χρήστης αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στο news feed

Facebook: O χρήστης αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στο news feed 

Το facebook λανσάρει νέα δυνατότητα, που επιτρέπει καλύτερη διαχείρηση του newsfeed από τον χρήστη. Διαθέσιμη ήδη η υπηρεσία εδώ και μερικές μέρες για λογισμικό iOS, άμεσα για Android και μέσα στις επόμενες εβδομάδες και για υπολογιστές.

Το facebook ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι προσφέρει πλέον στους χρήστες του την δυνατότητα μιας πιο προσωποποιημένης εμπειρίας.

Facebook: O χρήστης αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στο news feed

Μέσω μιας καινούριας επιλογής στο μενού “Προτιμήσεις” ο χρήστης μπορεί να ιεραρχήσει κατά σειρά… προτεραιότητας, τους φίλους του αλλά και τις σελίδες που τον ενδιαφέρουν.

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το facebook για να καθορίσει το περιεχόμενο του newsfeed έχει το μειονέκτημα ότι εξαρτάται από τον βαθμό διάδρασης μεταξύ των χρηστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται τελικά ποτέ στο newsfeed αναρτήσεις άλλων χρηστών, με τους οποίους ο χρήστης έχει καιρό να αλληλεπιδράσει. Έτσι δημιουργείται ένας “φαύλος κύκλος” έλλειψης επικοινωνίαςπου οδηγεί μεταξύ άλλων σε πολλά…unfriend και τελικά επηρεάζει σημαντικά την εμπειρία σερφαρίσματος στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο.

Όχι όμως πια.

Από το μενού των Προτιμήσεων (Preferences), ο χρήστης μπορεί να επιλέξει φίλους ή σελίδες που επιθυμεί να βλέπει κατά προτεραιότητα, μέσω της επιλογής “See first (“Δες το πρώτο”)”.

Οι “επιλογές” του αυτές θα ξεχωρίζουν με ένα μπλε αστέρι, που θα εμφανίζεται πάνω-δεξιά στις σχετικές αναρτήσεις (posts).

H νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη από σήμερα για λογισμικό IOS, θα επεκταθεί άμεσα στα Android και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διατίθεται και για υπολογιστές, όπως αναφέρει το περιοδικό Forbes.

«Ξέρουμε ότι τελικά εσείς είστε οι μόνοι που γνωρίζετε πραγματικά τι θεωρείτε σημαντικό και γι αυτό σας παρέχουμε ακόμη καλύτερα εργαλεία προκειμένου να διαμορφώσετε ενεργά και να βελτιώσετε την εμπειρία», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής παραγωγής του Facebook, Τζέικομπ Φραντζ.

Ωστόσο εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του χρήστη αν θα τα εκμεταλλευτεί. Σε αντίθετη περίπτωση ο σχετικός αλγόριθμος θα παραμείνει ανεπηρέαστος και το newsfeed θα κυλά ως συνήθως.facebook-news-feed-icon
Πηγή: skai.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS