ΑρχικήsecurityHacker των Lizard Squad καταδικάζεται για επιθέσεις hacking

Hacker των Lizard Squad καταδικάζεται για επιθέσεις hacking

lizard squadΝεαρός hacker που είναι ξεκάθαρα μέλος των Lizard Squad έλαβε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων στην Φινλανδία σε σύνδεση με άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου για διάφορες επιθέσεις hacking και μιας επίθεσης στους servers πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο δεκαεπτάχρονος, γνωστός με τα ονόματα “Zeekill” και “Ryan” κατηγορήθηκε για 50,700 επιθέσεις hacking και άλλα αδικήματα όπως η απάτη πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με την φινλανδική ειδησεογραφία και έναν λογαριασμό των Lizard Squad στο Twitter.

Σε ένα tweet η ομάδα Lizard Squad αναφέρει «Ο Zeekill έλαβε δύο χρόνια με αναστολή. 0 χρόνος παραμονής στη φυλακή».

Το δικαστήριο αποφάνθηκε σχετικά με τις επιθέσεις hacking συμπεριλαμβανομένης της αλλοίωσης στους servers του MIT και του Harvard, αλλά και το ξέπλυμα χρήματος για την κάλυψη παράνομων εσόδων σύμφωνα με έκθεση των φινλανδικών Times. Ο δράστης δεν κατόνομάζεται καθότι ανήλικος.

Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν το 2012 και το 2013 όταν ο έφηβος ήταν 15 και 16 ετών, σύμφωνα με δημοσίευση σε στο ενημερωτικό site Lansivayla, που προσθέτει ότι ως τιμωρία τότε του είχαν στερήσει την πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πέρυσι, o δημοσιογράφος Brian Krebs, ανέφερε πώς σύμφωνα με πηγές της ο νεαρός ήταν μέρος των Lizard Squad και απαρίθμησε τα διάφορα ψευδώνυμά του συμπεριλαμβανομένου και του Ryan. Συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου από τις φινλανδικές αρχές μετά τις επιθέσεις σε βάρος διακεκριμένων δικτύων online video games όπως το Playstation, και το Xbox. Κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης που ανέβηκε στο YouTube,  ένας άλλος νεαρός αποκάλυψε πως τις επιθέσεις πραγματοποίησε ο Ryan με σκοπό να δείξει τις τρύπες στην ασφάλεια, οι Lizard Squad ανέλαβαν την ευθύνη γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS