ΑρχικήsecurityO hacker της Madonna καταδικάστηκε σε 14 μήνες κράτησης

O hacker της Madonna καταδικάστηκε σε 14 μήνες κράτησης

O hacker της Madonna που είχε διαρρεύσει τραγούδια της καταδικάστηκε σε 14 μήνες κράτησης

Ένας Ισραηλινός που κατηγορήθηκε ότι διέρρευσε στο διαδίκτυο αρκετά τραγούδια τα οποία έκλεψε από την pop star Madonna καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση, μετά από την απολογία του στις αρχές.

Ο Adi Lederman, ένας επίδοξος τραγουδιστής και πρώην διαγωνιζόμενος στο Ισραηλινό τηλεοπτικό show “A Star Is Born”, παραδέχτηκε ότι έχει κάνει hacking αρκετούς καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένης και της Madonna, και έχει διαρρεύσει αδημοσίευτα τραγούδια στο διαδίκτυο για δικό του κέρδος.

Ο Lederman συνελήφθη τον Ιανουάριο έπειτα από μια συντονισμένη έρευνα του FBI και της αστυνομίας του Ισραήλ.
Τα τραγούδια που κλάπηκαν από τους προσωπικούς cloud accounts αρκετών συνεργατών της Madonna καθώς και του μάνατζέρ της διέρρευσαν στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ η ίδια τα δημοσίευσε αργότερα στο άλμπουμ της “Rebel Heart”.

Tα στοιχεία του δικαστηρίου έδειξαν ότι ο Lederman δεν έβγαλε πολλά χρήματααπό την πώληση των τραγουδιών σε δύο άλλες εταιρείες- όχι περισσότερα από 1000$.

Όταν ο Lederman συνελήφθη, η Madonna έγραψε στο website της ότι ήταν ευγνώμον στο FBI και τους ερευνητές του Ισραήλ που συνέλαβαν τον δράστη που ήταν υπεύθυνος για την εισβολή στην προσωπική και επαγγελματική της δουλειά.

“ Όπως κάθε πολίτης, έχω δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Αυτή η εισβολή στην ζωή μου-δημιουργικά, επαγγελματικά και προσωπικά παραμένει μια καταστροφική και επώδυνη εμπειρία, όπως θα ήταν για κάθε καλλιτέχνη που έχει πέσει θύμα τέτοιου είδους εγκληματικής ενέργειας”

Είπε ακόμα σε διαδικτυακές συνεντεύξεις ότι η κλοπή των τραγουδιών της, και άλλου υλικού από τον υπολογιστή της συμπεριλαμβανομένων εικόνων, αποτελεί “μια μορφή τρομοκρατίας” και “καλλιτεχνικού βιασμού.”

Το hacking στη Madonna έγινε την περίοδο που το hacking στους διάσημους ήταν στο υψηλότερο σημείο του- μόλις μερικούς μήνες μετά τη διέρρευση γυμνών φωτογραφιών διασήμων που προφανώς είχαν κλαπεί από iCloud accounts. Και τον ίδιο μήνα που δημιουργήθηκε η τεράστια διαρροή της Sony Pictures η οποία περιελάμβανε διέρρευση emails με λεπτομέρειες για τους μισθούς των ηθοποιών.

Μια ανακοίνωση από το Ισραηλινό δικαστήριο είπε ότι οι 14 μήνες καταδίκης για τον Lederman, μαζί με ένα πρόστιμο 15.000 shekels (περίπου 4000$), θα είναι αναχαιτιστικό για άλλους που σκέφτονται να κάνουν hacking.

Η υπόθεση μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μια προειδοποίηση και υπενθύμιση σε όλους εμάς να ασφαλίζουμε τους διαδικτυακούς μας λογαριασμούς με ισχυρούς κωδικούς και συνδυασμούς οπουδήποτε αυτό είναι πιθανό.
O hacker της Madonna καταδικάστηκε σε 14 μήνες κράτησης

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS