ΑρχικήsecurityOperation #Liberpy: Η ESET κατοτροπώνει ισχυρό botnet

Operation #Liberpy: Η ESET κατοτροπώνει ισχυρό botnet

#liberpy ESETΑναλυτική έρευνα παρέδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η ESET, η οποία φέρει τον τίτλο «Operation Liberpy: Keyloggers and information theft in Latin America.»

Το #Liberpy, ένα botnet βασισμένο στο πρωτόκολλο HTTP, έχει μολύνει περισσότερα από 2.000 μηχανήματα χρηστών στην Βενεζουέλα χρησιμοποιώντας keyloggers με στόχο να αποσπάσει προσωπικά στοιχεία. Ξεκίνησε με μια εκστρατεία κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιελάμβαναν μολυσμένα συνημμένα αρχεία τα οποία υποτίθεται πως είχαν πληροφορίες για εντοπισμό δεμάτων. Οι χρήστες που έπεσαν θύματα, όχι μόνο προστέθηκαν στο botnet, αλλά έγιναν και πιθανοί φορείς μετάδοσης μέσω USB συσκευών που ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν!

Ο ερευνητής Diego Perez Megallanes, αναφέρει πως η ESET Latinoamerica εστίασε στην επιχείρηση για πάνω από 8 μήνες.

«Πέρα από την ανάλυση και την προστασία των χρηστών από μια απειλή όπως το Liberpy, καταφέραμε να καταστήσουμε την επιχείρηση άχρηστη, διαλύοντάς την. Επιθυμία μας, να μοιραστούμε όλα όσα βρήκαμε με τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί με κοινό στόχο να σταματήσουν αυτά τα είδη απειλών.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS