ΑρχικήinetΠρωτοπόροι κατασκευαστές στο χώρο επεξεργασίας Big Data σε real time

Πρωτοπόροι κατασκευαστές στο χώρο επεξεργασίας Big Data σε real time

Oι κατασκευαστές πάντα ήταν πρωτοπόροι στην απόκτηση και στη χρήση των Big Data για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο. Αλλά οι σημερινοί ηγέτες το πηγαίνουν σε μια άλλη διάσταση: για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, οι κατασκευαστές πρέπει να έχουν εργαλεία και συστήματα διαθέσιμα για να συλλέγουν, να συνδυάζουν και αναλύουν τεράστιους όγκους προϊόντων, παραγωγής, πελατών και δεδομένων της αγοράς, προκειμένου να ενημερώνουν την επιχειρηματική στρατηγική.

Ευτυχώς για τους κατασκευαστές που σκέφτονται το μέλλον, το cloud και το Internet of Things διασταυρώθηκαν για να παρέχουν συναρπαστικές νέες πηγές Big Data. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εταιρείες όπως η Caltherm και η FloraCraft, έχουν τώρα σε πραγματικό χρόνο, ακριβή στοιχεία στα χέρια τους.

Πρωτοπόροι κατασκευαστές στο χώρο επεξεργασίας Big Data σε real time

Η Caltherm σχεδιάζει και κατασκευάζει κατά παραγγελία λύσεις ελέγχου πίεσης και θερμότητας. Παρά τη μακρά ιστορία της καινοτομίας και της ηγετικής θέσης της στην αγορά, η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί με ένα σύστημα ERP που προκάλεσε δύσκολες επιχειρηματικές διαδικασίες και έκανε τη συλλογή δεδομένων σε μεγάλο βαθμό, χειρωνακτική διαδικασία. Αυτό οδήγησε σε ανακρίβειες στην καταγραφή αποθεμάτων, την εκτύπωση barcode, τη ναυτιλία και τη διαχείριση της ποιότητας. Τέλος, έκανε την ανάλυση δεδομένων υψηλότερου επιπέδου ουσιαστικά αδύνατη.

Η FloraCraft αυξήθηκε από μια μικρή, οικογενειακή επιχείρηση σε ένα σημαντικό προμηθευτή σκαφών με το να αλλάξει τη στρατηγική της για να επικεντρωθεί στην παραγωγή μαζικής αγοράς. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 3.500 αποθηκευτικών μονάδων. Όμως στην πορεία, η εταιρεία ξεπέρασε την τεχνολογία διαχείρισης των Big Data του.

«Είχαμε ενισχύσει  την υλικοτεχνική μας υποστήριξη και τις δυνατότητες της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, αλλά γρήγορα ξεπερνούσαμε της τεχνολογικές μας ανάγκες», λέει ο Jim Scatena, Πρόεδρος της FloraCraft και Διευθύνων Σύμβουλος.

«Η επέκταση των νέων προϊόντων που εισάγονταν δημιουργούσαν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις (από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι την εκτέλεση) στις υπερπόντιες επιχειρήσεις της παραγωγής μας.»

Και οι δύο από αυτούς τους κατασκευαστές βρήκαν τη λύση στις προκλήσεις των Big Data τους στο cloud. Με την ανάπτυξη ενός συστήματος ERP cloud από την Plex Systems, ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί με αναλυτικά εργαλεία και Big Data σε πραγματικό χρόνο και πήραν γρηγορότερα εξυπνότερες αποφάσεις.

Στο Caltherm, ο ρυθμός συλλογής δεδομένων είναι πλέον το 100 τοις εκατό και σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη. Η ικανότητα να συλλέγει Big Data σε πραγματικό χρόνο έχει δώσει στους ιθύνοντες μια εντελώς νέα προοπτική στις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Η FloraCraft χρησιμοποιεί το εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας της Plex για τη βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Διευθυντές και επιχειρησιακό προσωπικό σε όλα τα τμήματα έχουν πλέον μεγαλύτερη πρόσβαση σε γνώσεις.

«Έχουμε δημιουργήσει πίνακες παραγωγής για τους συνεργάτες που παρέχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα ποσοστά ανά ώρα, τη συμπλήρωση ποσοστών, και τις ναυτιλιακές μετρήσεις», λέει ο Scatena.

«Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε μόνο να ονειρευτούμε πριν, και κάτι που πραγματικά δίνει κίνητρο στο προσωπικό μας.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS