ΑρχικήsecurityΔιαμαρτύρεται η Google για την νέα νομοθεσία του Wassenaar

Διαμαρτύρεται η Google για την νέα νομοθεσία του Wassenaar

googleΗ Google διαμαρτύρεται έντονα κατά των προτεινόμενων αλλαγών στην νομοθεσία όσον αφορά τον  «Διακανονισμό του Wassenaar» που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να ελέγχει την εξαγωγή της έρευνας στην ασφάλεια και τις τεχνολογίες. Τα μέλη της ομάδας της Google, Νeil Martin και Tim Willis, αντιτάσσονται στην νέα νομοθεσία λέγοντας σε ανάρτησή τους σε blog πως αυτό «θα βλάψει τους χρήστες τους Διαδικτύου γενικά».

Η ανάρτηση στο blog τονίζει το ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα επηρεάσουν άμεσα την έρευνα για την ασφάλεια.

O χρόνος και η προσπάθεια που χρειάζεται για να ανακαλυφθούν σφάλματα είναι σημαντικός και η αγορά για τα θέματα ευπαθειών πολύ ανταγωνιστική. Γι’ αυτό και παρέχουμε ανταμοιβές για ποιοτική έρευνα στην ασφάλεια που εντοπίζει προβλήματα στα opensource προϊόντα μας ή προτείνει βελτιώσεις σ’ αυτά. Πληρώνουμε πάνω από 4 εκατ. σε ερευνητές από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όπως την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Βραζιλία, και περισσότερες από 30 ακόμα χώρες.

Σύμφωνα  με το δημοσίευμα, η προτεινόμενη νομοθεσία, προτίθεται να εφαρμόσει τους ελέγχους του Wassenaar Arrangement, στο software και τα tools,  κάτι που θα βάλει εμπόδια στις εταιρείες που προσλαμβάνουν hackers για να εντοπίζουν ευπάθειες στο network και τα προϊόντα τους.

Αν αυτές οι αλλαγές τελικά εγκριθούν, τότε οι εταιρείες που επιχιερούν στις ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν άδεια για να εξάγουν τις τεχνολογίες security που παράγουν, ή τις πληροφορίες για νέες ευπάθειες που εντοπίζονται, οπουδήποτε εκτός του Καναδά. Η Google υπέβαλλε τις παρατηρήσεις της για τους προτεινόμενους κανόνες στο Γραφείο του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS).

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS