Αρχικήinet«Ψεύτικο εργοστάσιο» της Apple αποκαλύφθηκε στην Κίνα

«Ψεύτικο εργοστάσιο» της Apple αποκαλύφθηκε στην Κίνα

«Ψεύτικο εργοστάσιο» της Apple αποκαλύφθηκε στην Κίνα

Η επιχείρηση αυτή είχε “εκατοντάδες” εργαζόμενους οι οποίοι ανασκεύαζαν κομμάτια smartphone από δεύτερο χέρι ως νέα iPhones για εξαγωγή, ενώ τα πλαστά αυτά τηλεφώνα που παράγονταν, απέφεραν κέρδη του ύψους των 120m γιουάν ($ 19 εκατομμύρια δολάρια).

«Ψεύτικο εργοστάσιο» της Apple αποκαλύφθηκε στην Κίνα
Την επιχείρηση διεύθυναν δύο σύζυγοι , στα βόρεια προάστια της κινεζικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις αρχές του Πεκίνου. Είπαν ότι είχαν προειδοποιηθεί για το εργοστάσιο από τις αρχές των ΗΠΑ, που είχαν ανακαλύψει μερικά από τα ψεύτικα τηλέφωνα. Οι εκθέσεις αυτές πραγματοποιούνται μέσω μιας επίσημης προσπάθειας καταστολής των παραποιημένων προϊόντων στην Κίνα, με τις αρμόδιες αρχές, να πιέζουν τις επιχειρήσεις να βάζουν εμπορικό σήμα στα προϊόντα τους.

Το εργοστάσιο ανακαλύφθηκε στις 14 Μαΐου, αλλά αποκαλύφθηκε στα social media από το γραφείο δημόσιας ασφάλειας του Πεκίνου την Κυριακή, σύμφωνα με τις εκθέσεις. Η επιχείρηση ιδρύθηκε τον Ιανουάριο.

Την επιχείρηση διεύθυναν δύο σύζυγοι , στα βόρεια προάστια της κινεζικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις αρχές του Πεκίνου.
Είπαν ότι είχαν προειδοποιηθεί για το εργοστάσιο από τις αρχές των ΗΠΑ, που είχαν ανακαλύψει μερικά από τα ψεύτικα τηλέφωνα.
Οι εκθέσεις αυτές πραγματοποιούνται μέσω μιας επίσημης προσπάθειας καταστολής των παραποιημένων προϊόντων στην Κίνα, με τις αρμόδιες αρχές, να πιέζουν τις επιχειρήσεις να βάζουν εμπορικό σήμα στα προϊόντα τους.

Η Κίνα έχει επίσης συμφωνήσει να συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ για να προσπαθήσει να ανακόψει τις μεγάλες ποσότητες παραποιημένων αγαθών που ρέουν μεταξύ των δύο χωρών.
Η ανακάλυψη του εργοστασίου έρχεται τέσσερα χρόνια μετά και τα ψεύτικα καταστήματα της Apple που βρέθηκαν στην πόλη Κουνμίνγκ, Κίνα.

Ανακαλύφθηκε από τον blogger BirdAbroad, οι παραποιήσεις ήταν τόσο πειστικές, είπε ώστε πολλοί από το ίδιο το προσωπικό πίστευαν ότι είχαν προσληφθεί από την αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS