ΑρχικήsecurityMicrosoft Office 365: Άνω του 87,3% το χρησιμοποιεί για Ευαίσθητα Data

Microsoft Office 365: Άνω του 87,3% το χρησιμοποιεί για Ευαίσθητα Data

Το Microsoft Office 365 χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για Ευαίσθητες Πληροφορίες – Περισσότερο από το 87,3% των επιχειρήσεων έχουν υιοθετήσει cloud-based υπηρεσίες της Microsoft συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel, PowerPoint, Exchange Online, OneDrive και SharePoint Online.

Σύμφωνα με την έρευνα από τη Skyhigh Networks, που κυκλοφόρησε την παραμονή της έναρξης των Windows 10, ένα μέγεθος της τάξης των 1,37 terabytes δεδομένων ανεβαίνουν στο Office 365 κάθε μήνα από τη μέση επιχείρηση, που ισοδυναμεί με περίπου 1 δισεκατομμύριο έγγραφα του Word.

Microsoft Office 365: Άνω του 87,3% το χρησιμοποιεί για Ευαίσθητα Data

Από αυτό, περίπου 17,4 % των εγγράφων του Office 365 περιέχει ευαίσθητα δεδομένα. Στο 9,2 % των εταιρικών δεδομένων, όπως οικονομικές καταστάσεις, επιχειρηματικά σχέδια και πηγαίο κώδικα συντίθεται το μεγαλύτερο ποσοστό των ευαίσθητων δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Office 365.

Επιπλέον, το 4,2 % των ευαίσθητων δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Office 365 είχε χαρακτηριστεί ως προσωπικά αναγνωρίσιμη πληροφορία (PII), όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις κατοικίας. Περίπου το 2,2 % των ευαίσθητων δεδομένων προστάτευε πληροφορίες σχετικές με την υγεία, και ένα άλλο 1,8 % ήταν στοιχεία πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

Ίσως το πιο συγκλονιστικό από τα πορίσματα της έκθεσης ήταν ότι οι επιχειρήσεις έχουν κατά μέσο όρο 143 αρχεία στο Οffιce 365 με «κωδικό» στο όνομα του αρχείου. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ασφάλεια πρέπει να αντιστοιχίζεται περισσότερο με τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το Office 365.

Ήδη, το Office 365 έχει ήδη εδραιώσει την πρόσβαση στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων και παρέχει ένα σημείο αναφοράς για τη μελλοντική ανάπτυξη. Η πλειοψηφία (87,3 %) των οργανισμών να έχουν τουλάχιστον 100 εργαζόμενους που χρησιμοποιούν το Οffιce 365, ωστόσο το 93,2 % των εργαζομένων εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Microsoft on-premise λύσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι ενώ το Οffιce 365 έλκεται από τις επιχειρήσεις, είναι στα πρώτα του βήματα και υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά για τη μετάβαση όλων των εργαζομένων στο Οffιce 365.

Περαιτέρω, η έκθεση διαπίστωσε ότι κορυφαίες βιομηχανίες που συνεργάζονται με εταίρους μέσω του Office 365 ασχολούνται με την υψηλή τεχνολογία, τη μεταποίηση, την ενέργεια, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις επιχειρηματικές υπηρεσίες, αντίστοιχα. Το γεγονός αυτό καθιστά το Οffιce 365 μία από τις κορυφαίες «συνεργασίες» των υπηρεσιών που συνδέουν τις επιχειρήσεις μεταξύ τους.
Ενώ η Microsoft προσφέρει ασφάλεια για τις cloud-based υπηρεσίες της, πολλές επιχειρήσεις χρειάζονται ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τα εταιρικά δεδομένα στο Office 365.

«Είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ του τι εργαλεία και τι υπηρεσίες παρέχεις στους εργαζόμενους σου και ποιους ελέγχους ασφάλειας πρέπει να έχουν γύρω από αυτές τις υπηρεσίες για την παρακολούθηση των δεδομένων και τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών», δήλωσε ο Tim Topkins, ανώτερος διευθυντής της καινοτομίας ασφάλειας στο Aetna. «Οι εταιρείες θα πρέπει να αναζητούν λύσεις που θα κάνουν το ασφαλές μονοπάτι και το εύκολο μονοπάτι.»

Microsoft-Office-365-diagra

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS