ΑρχικήsecurityΗ Google δρομολογεί security roadshow στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Google δρομολογεί security roadshow στο Ηνωμένο Βασίλειο

googleΟ γίγαντας της τεχνολογίας, Google, ετοιμάζεται να δρομολογήσει  ένα security roadshow στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη πως πάνω από το ένα τέταρτο των χρηστών στην χώρα έχουν είτε στοχευθεί για πειρατικές ενέργειες, είτε έχουν πέσει ήδη θύματα κάποιας επίθεσης hacking, τα δύο τελευταία χρόνια.

Ξεκινώντας στις 7 Αυγούστου, η περιοδεύουσα έκθεση θα καλύψει πέντε βρετανικές πόλεις και πάνω από 30 σχολεία και θα ειδικοί της Google σε θέματα ασφάλεια θα διοργανώσουν δωρεάν σεμινάρια και συζητήσεις  για το πώς να νικήσει κανείς τους hackers.

Τέτοιες συμβουλευτικές ενέργειες αξίζουν τον κόπο: Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας αποκάλυψε πως το 27% των 2.000 ερωτηθέντων είχε πέσει θύμα παραβιασης κάποιας υπηρεσίας του, όπως ένα λογαριασμό e-mail, έναν online τραπεζικό λογαριασμό, ή είχε στοχευθεί για κάτι τέτοιο σε διάστημα μόλις των δύο τελευταίων χρόνων. Επίσης λίγο πάνω από το ένα τρίτο, φοβούνταν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως κωδικοί πρόσβασης, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή e-mail θα μπορούσαν να κλαπούν από hackers και να χρησιμοποιούνται χωρίς την άδειά τους.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός πως το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων παραδέχθηκε πως δεν έχει κανενός είδους ασφάλεια, όπως ένα 4-digit κωδικό, ένα μοτίβο κλειδώματος, σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων κτλ. ώστε να εξασφαλίσει  το κινητό του τηλεφωνο, παρά την ολοένα αυξανόμενη ποσότητα σημαντικών πληροφοριών που μοιραζόνται και αποθηκεύονται πλέον στα smartphones. Το ένα δέκατο, ανέφερε επίσης ότι προσωπικά δεδομένα τους είχαν χρησιμοποιηθεί  online χωρίς την άδειά τους.

«Με την σημαντική αύξηση του phishing, της κλοπής ταυτότητας και παραβίασης δεδομένων των καταναλωτών, τώρα είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ για τον κόσμο να κατανοήσει πώς να προστατευθεί καλύτερα.» δηλώνει ο Raj Samani, CTO EMEA της Intel Security, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα.

«Μόλις μέσα στον χρόνο, η Intel Security, ανακάλυψε πως 57% καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θεωρούν πως είναι δική τους ευθύνη να προστατέψουν τις συσκευές τους, επιβεβαιώνοντας έτσι το ότι χρειάζεται δουλειά και εκπαίδευση στο κομμάτι αυτό. Απλά μέτρα όπως η κατανόηση του τί κάνει ασφαλές ένα κωδικό πρόσβασης και πως να αναγνωρίσει κανείς ένα phishing e-mail μπορεί να βοηθήσουν τους χρήστες κάθε ηλικίας να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με ασφάλεια. Με κατάλληλη εκπαίδευση, προετοιμασία και εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας, ελπίζουμε να δούμε μια πτώση των επιτυχημένων επιθέσεων hacking στο μέλλον».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS