ΑρχικήSecurityΗ Κίνα συλλαμβάνει 15.000 για εγκλήματα που σχετίζονται με το Internet

Η Κίνα συλλαμβάνει 15.000 για εγκλήματα που σχετίζονται με το Internet

Οι προσπάθειες της Κίνας να καθαρίσει το Διαδίκτυο έχουν ως αποτέλεσμα τις 15.000 συλλήψεις που σχετίζονται με εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, αποκάλυψαν οι αρχές την Τρίτη.

Το υπουργείο της χώρας της Δημόσιας Ασφάλειας σχεδιάζει να αυξήσει περαιτέρω την επιβολή των κανόνων του Διαδικτύου.

Το υπουργείο της χώρας της Δημόσιας Ασφάλειας έχει θέσει αυστηρότερα μέτρα στις παράνομες δραστηριότητες στο Διαδίκτυο, και σχεδιάζει να αυξήσει την επιβολή ακόμη περισσότερο.
Το υπουργείο έχει μέχρι στιγμής έχει ερευνήσει 7.400 εγκλήματα στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα έναν μεγάλο αριθμό από συλλήψεις. Είναι ασαφές ποιά περίοδο έλαβαν χώρα οι έρευνες, αλλά το υπουργείο αναφέρθηκε σε υπόθεση που αφορούσε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Τα φερόμενα εγκλήματα περιλαμβάνουν hacking επιθέσεις, απάτη στον κυβερνοχώρο, καθώς και προώθηση τυχερών παιχνιδιών.
Υπήρξε περίπτωση που οι συλληφθέντες ύποπτοι πήραν τον έλεγχο της ιστοσελίδας μιας εταιρείας και γέμισαν τις σελίδες της με τυχερά παιχνίδια. Επτά άτομα συνελήφθησαν τελικά, και διαπιστώθηκε ότι φέρεται να έχουν παραβιάσει 2.000 sites εταιρειών.
Σε μια άλλη περίπτωση, οι ύποπτοι έστελναν μηνύματα SMS σε χρήστες κινητών τηλεφώνων που περιείχαν ένα σύνδεσμο για να κατεβάζει κακόβουλο λογισμικό. Το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε τότε να ελέγχει το τηλέφωνο του χρήστη, και να κλέψει προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τραπεζικών καρτών που φορτώνονται στο εσωτερικό του.

Η Κίνα συλλαμβάνει 15.000 για εγκλήματα που σχετίζονται με το Internet
Η Κίνα συλλαμβάνει 15.000 για εγκλήματα που σχετίζονται με το Internet

Εκτός από την πάταξη σχετικά με τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο, η Κίνα επίσης διαγράφει ότι θεωρεί προσβλητικό και επιβλαβές στο Διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τη βία που σχετίζεται με τα όπλα, την πορνογραφία και τα τυχερά παιχνίδια, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας να ερευνά 66.000 ιστοσελίδες και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο.
Η Κίνα είναι γνωστή για online λογοκρισία της, και η χώρα έχει θέσει ως προτεραιότητά της να εντείνει τη ρύθμιση του περιεχομένου του Διαδικτύου, ιδιαίτερα στις κοινωνικές πλατφόρμες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS