ΑρχικήinetΗ Samsung κυκλοφορεί τον μεγαλύτερο SSD

Η Samsung κυκλοφορεί τον μεγαλύτερο SSD

Η Samsung κατάφερε να κατασκευάσει το μεγαλύτερης χωρητικότητας Solid State Drive στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμα και τα μεγαλύτερα Hard Disc Drives αυτή τη στιγμή.

Η Samsung κυκλοφορεί τον μεγαλύτερο SSD
Ο σκληρός της Samsung με όνομα PM1633a θα έχει καθαρή χωρητικότητα για την ακρίβεια 15.36 terabytes, μέγεθος 2.5 ίντσες και θα χωράει περίπου 3.8 εκατομμύρια τραγούδια (των 4MB φυσικά).

Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει έναν τόσο μεγάλης χωρητικότητας δίσκο, πακετάροντας πολλές flash cells μαζί.Ο νέος SSD (Δίσκος Στερεάς κατάστασης) της εταιρείας έχει χωρητικότητας 16TB, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 6TB του SSD της Fixstar, αλλά και τα 8TB και 10TB των HDD (Σκληρός Δίσκος) των Seagate και Western Digital αντίστοιχα.

Όπως είναι σύνηθες με τις χωρητικότητες αυτού του μεγέθους, η εταιρεία -αρχικά τουλάχιστον, στοχεύει στην αγορά των server.

Ο σκληρός της Samsung με όνομα PM 1633a θα έχει καθαρή χωρητικότητα για την ακρίβεια 15.36 terabytes, μέγεθος 2.5 ίντσες και θα χωράει περίπου 3.8 εκατομμύρια τραγούδια (των 4MB φυσικά).

Το νέο αυτό μέσο αποθήκευσης, χωράει σε θήκη των 2,5 ιντσών, επομένως θεωρητικά μπορεί να ενσωματωθεί και στους οικιακούς σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Παρ’ όλα αυτά, εκτιμήσεις λένε πως θα περάσει κάποιος καιρός προτού αυτό γίνει πραγματικότητα.

Η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει έναν τόσο μεγάλης χωρητικότητας δίσκο, πακετάροντας πολλές flash cells μαζί, ενώ η τιμή του (προς το παρόν) είναι απαγορευτική για τους κοινούς θνητούς, καθώς ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια και προορίζεται κυρίως για μεγάλες εταιρίες.

Η Samsung δεν έχει καθορίσει ακόμα ημερομηνία επίσημης παρουσίασης του νέου της SSD. Παρόλα αυτά όμως, η τιμή του (προς το παρόν) είναι απαγορευτική για τους κοινούς θνητούς, καθώς ανέρχεται σε χιλιάδες δολάρια και προορίζεται κυρίως για μεγάλες εταιρίες.

Πηγήwww.nooz.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS