ΑρχικήinetΤο Twitter ανέστειλε και πάλι την πρόσβαση σε διαγραμμένα tweets

Το Twitter ανέστειλε και πάλι την πρόσβαση σε διαγραμμένα tweets

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί κανείς να πει ότι πράττει με βάση το συμφέρον της, αλλά το Twitter έχει κλειδώσει για την αναστολή πρόσβασης σε 30 ακόμη χώρες στα Diplotwoops και Politwoops.

Το Twitter ανέστειλε και πάλι την πρόσβαση σε διαγραμμένα tweets
Το Twitter ανέστειλε και πάλι την πρόσβαση σε διαγραμμένα tweets

Το Politwoops ξεκίνησε την πορεία του στο Netherlands το 2010 με το να κάνει διαλογή διαγραμμένων μηνυμάτων από τους διπλωμάτες και τις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο. Από τότε έχει αναπτυχθεί περαιτέρω από το Ίδρυμα Ανοιχτή Πολιτεία (Open State Foundation), και έχει εξαπλωθεί σε 30 χώρες, από την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μέχρι το Βατικανό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε όλες αυτές τις τοποθεσίες ελέγχονταν αυτόματα τα προφίλ των εκλεγμένων μελών των εθνικών κοινοβουλίων για διαγραμμένα tweets και τα έκαναν ορατά. Το Ίδρυμα Ανοιχτή Πολιτεία ξεκίνησε το Diplotwoops το 2014.
Η δράση δυσπιστίας από το Twitter ξεκίνησε στις 15 Μαΐου 2015, όταν ανέστειλε την πρόσβαση API για την αμερικανική έκδοση του Politwoops επειδή εμφάνιζε διαγραμμένα tweets νομοθέτες των ΗΠΑ. Στις 21 Αυγούστου, Ανοιχτό Ανοιχτή Πολιτεία ενημερώθηκε από Twitter ότι ανέστειλε την πρόσβαση API για το Diplotwoops και από όλα τα υπόλοιπα Politwoops τοποθεσίες σε 30 χώρες.
Το Ίδρυμα Ανοιχτή Πολιτεία λέει ότι ενημερώθηκε από το Twitter ότι η απόφασή του να τερματίσει την επιχείρηση ακολούθησε μια «στοχαστική εσωτερική διαβούλευση και στενή εξέταση ενός αριθμού παραγόντων και ότι δεν κάνει διάκριση μεταξύ των χρηστών του». Σημειώθηκε ότι το Twitter λέει: «Φανταστείτε πόση αγωνία και τρόμο, ακόμη και το tweeting θα δημιουργούσε αν ήταν αμετάβλητο και αμετάκλητο; Κανένας χρήστης δεν αξίζει να δέχεται αυτή την ικανότητα περισσότερο από κάποιον άλλο. Πράγματι, η διαγραφή ενός tweet αποτελεί έκφραση της φωνής του χρήστη. »
Το Ίδρυμα Ανοιχτή Πολιτεία απαξιεί για τη δήλωση του Twitter. «Το τι λένε δημοσίως οι εκλεγμένοι πολιτικοί είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος. Ακόμα και όταν διαγράφονται τα tweets, αυτό είναι μέρος της κοινοβουλευτικής ιστορίας “, είπε ο διευθυντής του Ιδρύματος Ανοιχτή Πολιτεία Arjan El Fassed. “Αυτά τα tweets είχαν κάποτε αναρτηθεί και στη συνέχεια διεγράφησαν. Τι λένε οι πολιτικοί δημοσίως πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους. Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά αυτό είναι μια μοναδική εικόνα για το πώς τα μηνύματα από τους εκλεγμένους πολιτικούς μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. ”
Το Ίδρυμα Ανοιχτή Πολιτεία διαβεβαίωσε τους οπαδούς της ότι θα συνεχίσει να διερευνά και να συνεργαστεί με άλλους για να διατηρήσει τα δημόσια μηνύματα από εκλεγμένους πολιτικούς ορατά. Πρόσθεσε ότι το κοινό έχει δικαιώματα που διασφαλίζονται από πολλά συντάγματα για να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που ήταν τουλάχιστον προσωρινά στη διάθεση του κοινού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS