ΑρχικήSecurityTουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφων για χρήση Software Κρυπτογράφησης

Tουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφων για χρήση Software Κρυπτογράφησης

Tουρκία: Συνέληφθησαν δυο δημοσιογράφοι των Vice News για χρήση Software Κρυπτογράφησης – Δύο δημοσιογράφοι και ο βοηθος τους συνελήφθησαν στο Diyarbakir

Τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν ακόμα ένα φιάσκο για άλλη μια φορά, συλλαμβάνοντας δύο δημοσιογράφους των Vice News και τον βοηθο τους για υποτιθέμενες «τρομοκρατικές δραστηριότητες», οι οποίες σχετίζονταν με τη χρήση ενός συστήματος Κρυπτογράφησης για τα laptop τους για τις επικοινωνίες τους μέσω του Διαδικτύου.

Tουρκία: Σύλληψη δημοσιογράφων για χρήση Software Κρυπτογράφησης Κρυπτογράφησης Κρυπτογράφησης Κρυπτογράφησης

Οι δύο δημοσιογράφοι είναι βρετανικής καταγωγής, Jake Hanrahan και Philip Pendlebury, ενώ ο βοηθός τους, που παράλληλα εκτελεί και καθήκοντα Ιρακινού μεταφραστή, είναι ο Mohammed Ismael Rasool.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Και οι τρεις συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Diyarbakir, μια πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα ιρακινά σύνορα και σε μια περιοχή όπου ο κουρδικός λαός κατέχει την πλειοψηφία.

Οι τρεις κατηγορήθηκαν τη Δευτέρα για “συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες» και σύντομα θα μεταφερθούν στην Adana, μια πόλη 500 χιλιομετρα / 310 μίλια μακριά από το Diyarbakir, όπου υποτίθεται ότι είναι σε δίκη, και όπου βρίσκεται και η νομική εκπροσώπηση τους.

Μετά από πολλές διαμαρτυρίες από τους φορείς των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, αλλά απαγορεύεται η έξοδος τους από την Τουρκία μέχρι τη δίκη τους.

Δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι είδους λογισμικό κρυπτογράφησης έχουν χρησιμοποιήσει, αλλά οι τουρκικές αρχές δήλωσαν στους διεθνείς δημοσιογράφους ότι τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται επίσης από τους ISIL τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τα περισσότερα στοιχήματα είναι ότι οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν Tor ή PGP.

Η Τουρκία συνορεύει με τη Συρία, αλλά πάντα αρνείται να εμπλακεί στη σύγκρουση εξαιτίας των φόβων για τους ISIL ότι θα διασχίσουν τα σύνορα και θα βοηθήσουν τους Κούρδους στην Νοτιο-Ανατολική περιοχή της χώρας, να αυξηθούν και να αγωνιστούν για την ανεξαρτησία τους.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS