ΑρχικήSecurityCleaning the Internet|Η Κινέζικη επιχείρηση-σκούπα κατά του cybercrime

Cleaning the Internet|Η Κινέζικη επιχείρηση-σκούπα κατά του cybercrime

Oι Κινεζικές αρχές συνέλαβαν 15.000 άτομα για cybercrime μέσω της επιχείρησης “Cleaning the Internet”
Η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει συλλάβει σχεδόν 15.000 άτομα που εμπλέκονται σε cybercrime, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καθαρισμός του Διαδικτύου.” = “Cleaning the Internet.”

Cleaning the Internet|Η Κινέζικη επιχείρηση-σκούπα κατά του cybercrime

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν περίπου 15.000 άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο ως μέρος της επιχείρησης κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που έχει βαπτιστεί “Cleaning the Internet.” Η κινεζική κυβέρνηση κατηγορεί τους υπόπτους ότι έχουν θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας (MPS), η επιχείρηση “Cleaning the Internet” ξεκίνησε τον Ιούλιο, οι αρχές σχεδίασαν μια εξάμηνη ‘σταυροφορία’ εναντίον των online εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Η αστυνομία ερεύνησε περίπου 7.400 υποθέσεις που σχετίζονται με το cybercrime, οι ερευνητές διώκουν τις εκστρατείες hacking, τις online απάτες και την παράνομη πώληση προσωπικών πληροφοριών.

Η ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας (MPS) αναφέρει ότι πάνω από 66.000 ιστοσελίδες αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ενώ αποφεύγεται η αναφορά περισσότερων πληροφοριών σχετικά με το πότε έλαβαν χώρα οι συλλήψεις.
Το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας δήλωσε ότι η επιχείρηση Cleaning the Internet έχει κατέβασαν μεγάλα online ποινικά κυκλώματα που δρουν στη χώρα.

Η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί ότι ο κυβερνοχώρος αποτελεί έναν στρατηγικό τομέα, ο Πρόεδρος Xi Jinping έχει οδηγήσει σε όλο και πιο σκληρή καταστολή του cyber crime στο Κινέζικο Ιnternet.

Η κινεζική κυβέρνηση τρέχει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, που ονομάζεται The Great Firewall, και είναι η απόδειξη της μεγάλης σημασίας που αποδίδεται από το Πεκίνο στην online κυριαρχία.

Η κινεζική υπόγεια αγορά υπόγεια είναι μία από τις μεγαλύτερες cyber-criminal κοινότητες μαζί με την ρωσική και της Βραζιλίας.

Chinese-mobile-underground-products

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS