ΑρχικήinetΠέντε τρόποι για να προστατεύσετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες

Πέντε τρόποι για να προστατεύσετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες

Θυμάστε πέρυσι τη διαρροή, η οποία εξέθεσε γυμνές φωτογραφίες ορισμένων διασημοτήτων; Η ιστορία όχι μόνο έφτιαξε τη ημέρα ορισμένων ατόμων (και κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ), αλλά αποδείχθηκε να είναι ένα πολύ καλό μάθημα.
Για παράδειγμα, έκανε πολλούς ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι το όνομα του κατοικίδιου ζώου τους δεν είναι ο ασφαλέστερος κωδικός πρόσβασης και η αυθεντικοποίηση δύο παραγόντων (2FA) δεν προορίζεται αποκλειστικά για geeks πληροφορικής, αλλά για κάθε ιδιοκτήτη iPhone που κοσμείται με Swarovski.

φωτογραφίες φωτογραφίες φωτογραφίες φωτογραφίες φωτογραφίες φωτογραφίες φωτογραφίες

private-photos Η 2FA στο iCloud, καθώς και στα Gmail, Facebook και σε πολλές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, είναι προαιρετική. Η πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμούν να το παρακάμπτουν, καθώς δεν είναι εύκολο και η προαναφερθείσα πλειοψηφία δεν έχει το χρόνο για αυτό.
Την ίδια στιγμή, είναι πολύ εύκολο να χάσετε τον έλεγχο των e-mail σας ή του κοινωνικού σας προφίλ στα μέσων ενημέρωσης, ακόμα και αν δεν είστε η Kim Kardashian ή Kate Upton. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές, ειδικά εάν εργάζεστε σε μια Διαδικτυακή εταιρεία.

1) Δύο κλειδαριές είναι καλύτερες
Η 2FA είναι σαν μια πόρτα με δύο λουκέτα. Το ένα από αυτό είναι ο παραδοσιακός συνδυασμός login-password, και το δεύτερο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο.
Οι κωδικοί πρόσβασης που αποστέλλονται μέσω SMS είναι ένας κατανοητός και σχετικά αξιόπιστος τρόπος αναγνώρισης της γνησιότητας και πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook και η Google, προσφέρουν πολλές και ευέλικτες επιλογές

2) ID σε ένα smartphone
Αν είστε συχνός ταξιδιώτης, ένας πιο έξυπνος τρόπος για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το 2FA είναι μια ειδική εφαρμογή. Σε αντίθεση με το SMS, αυτή η μέθοδος ελέγχου ταυτότητας λειτουργεί offline. Ένα one-time password παράγεται όχι σε ένα διακομιστή, αλλά στο smartphone (ωστόσο, η αρχική ρύθμιση απαιτεί σύνδεση στο Internet).

3) Ένα κλειδί για όλα αυτά αποφανθεί
Οι προαναφερθείσες λύσεις έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα. Εάν χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή για να συνδεθείτε και να λαμβάνετε SMS με κωδικούς μιας χρήσης ή να αναπτύξετε μια εφαρμογή δημιουργίας κλειδιών 2FA, η προστασία αυτή δεν φαίνεται να είναι αξιόπιστη.
Ένα υψηλότερο επίπεδο προστασίας παρέχεται από συσκευές εξοπλισμού. Μπορούν να ποικίλουν σε σχήματα και μορφή και μπορεί να είναι διακριτικά USB, έξυπνες κάρτες, κουπόνια συνδεδεμένος με ψηφιακή οθόνη, αλλά η σκέψη είναι ουσιαστικά η ίδια. Στην ουσία, πρόκειται για μίνι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι παράγουν one-time keys άμεσα. Τα κλειδιά αυτά στη συνέχεια εισάγονται με το χέρι ή αυτόματα – για παράδειγμα, μέσω μιας θύρας USB.
Αυτές οι συσκευές δεν εξαρτώνται από την κάλυψη δικτύου ή ένα τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο, κάνουν απλά τη δουλειά τους.

4) Παρουσιάστε τα εμφυτεύματα σας!
Άλλη μια εύκολη περίπτωση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ασύρματο κλειδί, το οποίο παραδίδεται μέσω Bluetooth ή NFC.
Ένα tag, το οποίο θα χρησιμεύσει για την ταυτοποίηση του νόμιμου χρήστη, μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε: σε μπρελόκ, σε μια τραπεζική κάρτα, ή ακόμα και σε ένα τσιπ NFC που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα. Κάθε smartphone θα είναι σε θέση να διαβάσει αυτό το κλειδί και την ταυτότητα του χρήστη.

5) Ένα, δύο, πολλές
Η ανάλυση πολλαπλών παραγόντων είναι ότι πιο νέο κυκλοφορεί. Στο μέλλον είναι πιθανό, εταιρείες και τράπεζες, να βασίζονται σε προηγμένες λύσεις πολλαπλών παραγόντων, οι οποίοι παρέχουν σωστή ισορροπία μεταξύ άνεσης και ασφάλειας.
Στη νέα πραγματικότητα, το ID σας θα επιβεβαιώνεται όχι μόνο από έναν κωδικό πρόσβασης αλλά και από μια συλλογή από άλλους παράγοντες: την τοποθεσία σας, το τι κάνατε σήμερα, με ποιο τρόπο μιλάτε, την αναπνοή σας, τον χτύπο της καρδιάς σας, αν χρησιμοποιείτε cyber-prosthetics και λοιπά. Η συσκευή για την ανίχνευση και τον εντοπισμό αυτών των παραγόντων θα είναι, προφανώς, το smartphone σας.
Όσον αφορά, λοιπόν, τη σημερινή πραγματικότητα, απλά φροντίστε να ενεργοποιήσετε το 2FA. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πώς να το κάνουμε στην πλειοψηφία των δημοφιλών υπηρεσιών σε ιστοσελίδες όπως το Telesign να την ενεργοποιήσετε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS