ΑρχικήinetΗ Sony λέει ότι τα αδιάβροχα κινητά της δεν δέχονται υποβρύχια χρήση

Η Sony λέει ότι τα αδιάβροχα κινητά της δεν δέχονται υποβρύχια χρήση

υποβρύχια χρήση κινητών

Λήψη φωτογραφιών υποβρύχια; Ξεχάστε το αυτό.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα smartphones της Sony από όλα τα άλλα στην αγορά είναι η πιστοποίηση IP68 τους. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποβρύχια, σε μέχρι 1.5m βάθους νερό για έως και 30 λεπτά, χωρίς να δημιουργείται αξιόλογη βλάβη σε αυτό.

Όταν κυκλοφορεί νέα κινητά τηλέφωνα Xperia, η Sony παρουσιάζει συχνά εικόνες των ανθρώπων να τραβούν υποβρύχια φωτογραφίες , χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα γι’ αυτό το σκοπό. Έτσι μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μας όταν η Sony Mobile ανακάλεσε τη στάση της σχετικά με τις αδιάβροχες Xperia συσκευές της.

Τώρα, κοιτάξετε στη σελίδα υποστήριξης της Sony Mobile, για την προστασία στο νερό και τη σκόνη και θα είστε σε θέση να διαβάσετε τη νέα πολιτική της Sony, η οποία λέει τα εξής:

“Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε νερό. Η βαθμολογία IP της συσκευής σας επετεύχθη σε συνθήκες εργαστηρίου σε κατάσταση αναμονής, έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή υποβρύχια, π.χ για να τραβάτε φωτογραφίες. ”

Η Sony δεν είναι σίγουρη ότι τα αδιάβροχα τηλέφωνά της θα επιβιώσουν μια δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες.

Φαίνεται ότι, προς το παρόν, η Sony δεν είναι πλέον σίγουρη ότι οι συσκευές της μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία υποβρύχια, χωρίς να προκληθούν ζημιές και η εταιρεία να τις επιδιορθώνει στο πλαίσιο της εγγύησης.

«Οι συσκευές της Sony που έχουν δοκιμαστεί για τις αδιάβροχες ικανότητές τους, τοποθετούνται απαλά μέσα σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό βρύσης και κατεβαίνουν σε βάθος 1,5 μ. Μετά από 30 λεπτά στο δοχείο, η συσκευή απαλά αφαιρείται από το νερό και ελέγχονται οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της. ”

Όπως μπορείτε να δείτε, η Sony δίνει μεγάλη έμφαση στη λέξη «απαλά». Φυσικά, σε πραγματικές συνθήκες, οι χρήστες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προσέχουν τόσο πολύ τη συσκευή όταν την τοποθετούν κάτω από το νερό, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος το τηλέφωνο να καταστραφεί κατά τη διαδικασία.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές εμφανίστηκαν από τότε που το Xperia Ζ3 + / Ζ4 έκανε την εμφάνισή του το ​​Μάιο του 2015, αλλά τότε, θεωρήθηκε ότι τα περιγράμματα εφαρμόζονταν μόνο για το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Στη συνέχεια όμως, η οικογένεια Xperia Z5 ξεκίνησε και εμφανίστηκαν οι ίδιοι περιορισμοί.

Παλιότερα, όταν  η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Xperia Ζ3, το αποκάλεσε η συσκευή με το “υψηλότερο επίπεδο στεγανότητας,” λέγοντας ότι ήταν “πλήρως αδιάβροχο” τηλέφωνο. Οπότε, τι συνέβη στη συνέχεια που έκανε τη Sony να ανακαλέσει τις προηγούμενες αξιώσεις της;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS