ΑρχικήsecurityΗ Microsoft θα μπει στα αυτοκίνητά μας με οδηγό την Cortana!

Η Microsoft θα μπει στα αυτοκίνητά μας με οδηγό την Cortana!

Η Microsoft θα μπει στα αυτοκίνητά μας με οδηγό την Cortana!
Ο Redmond ψάχνει για συνεργάτες για να δημιουργήσει τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα!

Τα Windows στο αυτοκίνητο δεν είναι νέο concept, αφού η εταιρεία στο παρελθόν έχει παρουσιάσει ένα παρόμοιo πρότζεκτ τον Απρίλιο του 2014, αλλά καθώς φαίνεται η άφιξη των Windows 10 ανέβαλε λίγο τα σχέδια της εταιρείας με σκοπό να εισάγει τελικά το νέο λογισμικό στα οχήματα τα επόμενα χρόνια.

Η Microsoft θα μπει στα αυτοκίνητά μας με οδηγό την Cortana! Microsoft Microsoft

Ο γίγαντας των λογισμικών αναζητά τώρα συνεργάτες στην Taiwan που θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει αυτό που ονομάζεται “connected cars,” τα οποία είναι οχήματα των οποίων οι ικανότητες εξαρτώνται από έναν προσωπικό βοηθό. Στην περίπτωση αυτή, η Cortana θα παίξει αυτό τον ρόλο φροντίζοντας για τα πάντα στο όχημά σας, αφήνοντάς σας να απολαύσετε την οδήγησή σας.

Ο Samuel Shen, COO στο κομμάτι της Microsoft για την Ασία και τον Ειρηνικό, αποκάλυψε το πρωτότυπο ενός connected car που κινείται με την βοήθεια της Cortana έχει ήδη δημιουργηθεί, αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμη η παρουσίασή του δημοσίως.

Ο Shen επιβεβαίωσε παρόλ’ αυτά πως η Cortana μπορεί να αναλάβει και να φροντίσει τα συνηθισμένα πράγματα, όπως είναι το σύστημα πλοήγησης, ή το σύστημα της μουσικής, με φωνητικές εντολές, έτσι απλά θα λέτε “Hey Cortana, show me directions to my office” και η προσωπική βοηθός σας αυτόματα θα αναζητά την διαδρομή για το γραφείο σας.

Εκτός των άλλων, η Cortana μπορεί να δεχθεί φωνητικές εντολές για περισσότερο εξελιγμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα μπορείτε να της ζητήσετε να σας κάνει μια κράτηση σε ένα εστιατόριο, ή να σας αγοράσει εισιτήρια για μια συναυλία. Βασικά, θα είσθε σε θέση να κάνετε με την Cortana στο αυτοκίνητό σας ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάνετε σε έναν υπολογιστή με Windows 10 ή σε ένα κινητό Windows 10 Mobile.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS