ΑρχικήsecurityΚάλλιο αργά παρά ποτέ: Ο Ρώσος Hacker 1 παραδέχεται την ενοχή του

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Ο Ρώσος Hacker 1 παραδέχεται την ενοχή του

Ο Hacker 1 παραδέχεται την ενοχή του για επιθέσεις σε 3 επιχειρήσεις τα έτη 2007 ως 2009.
Μερικές φορές η δικαιοσύνη χρειάζεται τον χρόνο της. Ο Vladimir Drinkman, γνωστός ως Hacker 1, επιτέλους παραδέχθηκε την ενοχή του για cyber επιθέσεις σε τρεις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 2007 και  2009.

Ο Vladimir Drinkman, γνωστός ως Hacker 1,
Μερικές φορές η δικαιοσύνη χρειάζεται τον χρόνο της. Ο Vladimir Drinkman, γνωστός ως Hacker 1, επιτέλους παραδέχθηκε την ενοχή του για cyber επιθέσεις σε τρεις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 2007 και 2009.

Ήταν μακρύς ο δρόμος του Vladimir Drinkman προς την δικαιοσύνη, αλλά απ’ ότι φαίνεται η διαδρομή αυτή φθάνει τελικά στο τέλος της.

Πηγαίνοντας πίσω στο 2009, θυμόμαστε το FBI [Federal Bureau of Investigation] εντόπισε τον Drinkman ως Hacker 1, κατά την έρευνά τους σχετικά με τις cyber επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ετών 2007 και 2009 στις επιχειρήσεις Heartland Payment Systems, Hannaford Brothers και 7- Eleven.

Οι επιθέσεις αυτές επηρέασαν 160 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Ο Drinkman, ρωσικής καταγωγής, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 στην Ολλανδία κι εμφανίσθηκε στο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος τον Φεβρουάριο. Αρχικά είχε ένσταση και δήλωνε αθώος, και δεν είχε λάβει μέρος  στις επιθέσεις. Όμως, έπειτα από μια διαπραγματευτική συμφωνία συμβιβασμού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Drinkman τελικά ομολογεί την ενοχή του και την συμμετοχή του στις επιθέσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 2007 – 2009.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Drinkman έχει ομολογήσει την ενοχή του για έναν αριθμό συνωμοσιών με σκοπό την διάπραξη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε προστατευόμενους υπολογιστές. Ως μέρος της διαπραγματευτικής συμφωνίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει προβεί σε νέες ποινικές διώξεις εναντίον του Drinkman. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε αρχικά θέσει 11 ποινικές κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του Drinkman.

Η καταδίκη του Hacker 1 έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου του 2016.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS